Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative. Lidia Fecioru dezvăluie cum sunt afectate organele de stres, frică, anxietate sau gelozie

Ne confruntăm cu emoţiile zilnic şi, din păcate, cea mai mare parte a acestora sunt dintre cele negative. La modul general, emoţiile pot fi constructive, ajutându-ne să evoluăm sau, dimpotrivă, distructive, afectându-ne atât pe plan psihic, cât și fizic.

14 mai 2022, 11:57
Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative. Lidia Fecioru dezvăluie cum sunt afectate organele de stres, frică, anxietate sau gelozie

Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative. Lidia Fecioru este de părere că multe dintre bolile noastre ar putea fi evitate dacă am alege să ne mutăm focusul de pe lucrurile negative pe cele pozitive, dacă am putea să ne educăm să gândim pozitiv, atât referitor la noi cât și referitor la cei din jurul nostru.

Legătura dintre minte și corp este mult mai puternică decât ne-o imaginăm noi. Trăirile noastre, fie ele pozitive sau negative, stimulează producerea anumitor substanțe care ne pot influența sănătatea fizică. Dacă e să ne oprim doar asupra emoțiilor negative, negestionate corect acestea duc la apariția unor probleme de sănătate precum hipertensiune, indigestie, disfuncţii tiroidiene, hemoroizi.

Cum ne îmbolnăvesc emoțiile negative. Lidia Fecioru, despre bolile care sunt generate de trăirile negative

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru subliniază faptul că majoritatea bolilor au, dincolo de cauzele fizice, cauze psihice. Iar cauzele psihice sunt emoţiile negative resimţite pe o perioadă lungă de timp. Şi asta întrucât este în firea omului să acceseze mai uşor trăirile negative decât cele pozitive.

Sunt unele probleme care vin karmic, dar sunt și foarte multe care vin din cauza obiceiurilor noastre din viață. Adică, dacă noi trăim într-o viață tristă, ternă, cu supărări, începe să vină o formă de negativitate în sufletul nostru și noi vom transforma corpul nostru într-o magazie de boli. Oamenii nu își dau seama atunci când spun: Dar ce am spus rău? De fapt, în sufletul lui e o formă de invidie, care îl îmbolnăvește. Nu ne bucurăm pentru ceilalți, pentru că negativul e mai accesibil și e mai ușor să se ducă aici, decât către pozitiv”, a declarat Lidia Fecioru, în emisiunea „La Măruță”.

Ce boli fizice apar din cauza stresului, fricii, anxietăţii şi geloziei

Stresul afectează tiroida, frica are consecinţe nefaste asupra rinichilor, anxietatea afectează sistemul nervos, iar gelozia duce la dezvoltarea de boli hepatice.

Citeste si Ce obiecte ar trebui să avem în propria locuință ca să avem noroc. Lidia Fecioru dezvăluie câteva trucuri pentru o viață lipsită de griji și probleme

Stresul dezvoltă și își pune amprenta asupra glandei tiroide. Ea ține de tot ce înseamnă emoțional, de sistemul nervos. Nici nu trebuie să fim foarte indiferenți, dar nici prea empatici. Să nu-ți încarci prea mult sufletul cu problemele celor din jur, pentru că atunci se îmbolnăvește tiroida. Ea dă semne de agitație, palpitații, sufocare, intrare în panică, agitație, insomnie și de aici începe coșmarul.

Frica este a rinichilor și iarăși ne întoarcem la sistemul nervos, care începe să scoată mult mai multă adrenalină și atunci ne dăm peste cap tot ce înseamnă pancreas, glanda tiroidă. Nu trebuie să fim indiferenți, ci echilibrați. Trebuie să facem lucruri frumoase pentru noi, măcar 15 minute trebuie să ne găsim și pentru noi.

Anxietatea, dacă durează mai mult timp, înseamnă deja o formă de depresie. Anxietatea este așezată mereu cu frica și acolo este clar o problemă a sistemului nervos și trebuie tratată la un psihiatru sau la un psiholog. Nu trebuie să vă ascundeți starea sub preș, pentru că se va face ca o grămadă și te vei împiedica de ea și vei cădea în propriile tale probleme.

Gelozia este a ficatului și a fierii. Când oamenii sunt geloși asta se întâmplă. Omul se supără pe el, atunci când are o criză de gelozie, supărarea nu se duce pe partener”, a explicat Lidia Fecioru.

Citeste si Motivele pentru care cuplurile se despart. Lidia Fecioru a făcut anunțul: Sunt cele mai importante!