Cum ne păcălesc constructorii auto. Ne vând maşini fără un accesoriu esenţial

Deși s-a dovedit a fi un accesoriu extrem de util de-a lungul a mai multe decenii, el este abandonat acum de majoritatea producătorilor auto, din dorința de a mai scăpa de câteva kilograme în plus.

17 nov. 2015, 13:07
Cum ne păcălesc constructorii auto. Ne vând maşini fără un accesoriu esenţial

O treime din mașinile vândute anul acesta vin fără roată de rezervă, iar marea majoritate a clienților nici măcar nu știu asta, scrie automarket.ro. Un studiu desfășurat de AAA în Statele Unite dezvăluie faptul că 36% dintre mașinile vândute în 2015 oferă un kit de reparație și nu roată de rezervă. Este un procent îngrijorător, dacă ne gândim că în anul 2006 doar 6% din mașini aveau această opțiune.

Citeşte şi Malaxa 1C este primul autoturism 100% românesc. Acesta a fost dezvoltat în anul 1945 la Reşiţa

Tot AAA susține că poate fi mult mai costisitor să repari o anvelopă cu un kit de reparație decât să o înlocuiești cu o roată de rezervă. În plus, kiturile de reparație au o durată de valabilitate de patru ani.

De asemenea, nici anvelopele run-flat nu sunt neapărat o soluție mai bună. Deși numărul mașinilor echipate cu astfel de pneuri a crescut de la an la an, numărul apelurilor pentru rezolvarea unei pene de cauciuc se menține la aproximativ patru milioane pe an, în Statele Unite.

Tot studiul AAA a arătat că doar 20% dintre șoferii americani știu să schimbe o anvelopă.