Cum ne poate întoarce la restricții marea eliberare. Traian Băsescu a făcut anunțul: Până și relaxarea am greșit-o! EXCLUSIV

Traian Băsescu vine cu un anunț dur. Fostul președinte este de părere că măsurile de relaxare au fost stabilite în niște termeni foarte nepotriviți.

16 mai 2021, 19:21
Cum ne poate întoarce la restricții marea eliberare. Traian Băsescu a făcut anunțul: Până și relaxarea am greșit-o! EXCLUSIV

Cum ne poate întoarce la restricții marea eliberare. Băsescu spune, în exclusivitate, pentru România TV, că până și relaxarea a fost greșită având în vedere că nu a fost pregătită cum trebuie.

Cum ne poate întoarce la restricții marea eliberare. Traian Băsescu a făcut anunțul

”Cred că ne-am relaxat pe neașteptate. Aș spune că până și relaxarea am făcut-o praf. Relxarea s-a produs cu data de 15 mai, relaxarea nepregătită a generat ce am văzut pe toate televiziunile, nerespectarea distanțării, aglomerații, care cel mai probabil va genera la o întoarcerea unei rate de infectare prin care am trecut. Până și relaxarea am greșit-o. 1 iunie era mai potrivit ca 15 mai. Vedeam efectele întoarcerii la școală a elevilor.

E imposibil pentru un polițist care are responsabilități pe stradă să spună pe cine amendează și cine nu. Nu există o logică a acestei relaxări timpurii. Chiar cred că a fost o relaxare nepregătită. În orice caz, orice carte, articol, a unui specialist, bariera reinfectărilor e fermă când avem peste 70% din populație e vaccinată. Când vorbim de comandamente, aceste lucruri au impact pe oameni care mor sau nu. Noi nu putem crea discriminare, cei vaccinați trebuie să fie egali cu cei ce și-au făcut test PCR și cel antigen.

Un test PCR, după cum am văzut într-un articol medical într-o revistă franceză costă doar 12 dolari, în Europa s-a ajuns și la sute. Pandemia nu e privată, este de stat. Statele au obligația să ia măsuri pentru ca cetățenii să fie egali. ”, a declarat Traian Băsescu, în exclusivitate, pentru România TV.

Citește și: Bilanţ coronavirus 16 mai. Incidenţa COVID în Bucureşti a ajuns la 1.06 la mie. Marea relaxare întâmpinată cu petreceri în mai multe oraşe
 

A fost dezmăț în Centrul Vechi al Capitalei în seara marii eliberări. Românii au ieșit cu sutele la terase și restaurante după ridicarea restricţiilor. După un an de restricţii, barurile și terasele din centrul Capitalei şi nu numai s-au umplut de petrecăreţi. De bucurie că au scăpat de mască şi de restricţiile de noapte, mai mulţi tineri au dansat şi au cântat în ploaie pe străduţele din faţa barurilor din Centrul Vechi.

Citește și: Petreceri în Centrul Vechi al Capitalei şi pe litoral după relaxarea restricţiilor COVID. Covoare de gunoaie lăsate de petrecăreţi
 


loading...
Partenerii noștri