Cum ne spălăm corect părul. Adrian Perjovschi dezvăluie greşeala pe care o fac multe femei

Cum ne spălăm corect părul. Podoaba capilară necesită o atenţie şi o îngrijire deosebită, asta dacă vrem să ne mândrim cu un păr strălucitor şi sănătos. Multe femei se plâng de anumite probleme, însă nu au fost atente la greşelile frecvente pe care le fac.

29 dec. 2021, 17:24
Cum ne spălăm corect părul. Adrian Perjovschi dezvăluie greşeala pe care o fac multe femei
Cum ne spălăm corect părul

Cum ne spălăm corect părul. Adrian Perjovschi, unul dintre cei mai cunoscuți hair-styliști din România, expert în transformări radicale de look, fondatorul unor lanțuri de saloane de beauty, cu o istorie de peste 25 de ani în industria frumuseți, dezvăluie greşeala frecventă pe care o fac femeile.

Citeşte şi: Maria Dragomiroiu a dezvăluit secretul prin care își întreține vestita podoabă capilară. Metoda „morișca” e obligatorie VIDEO

Cum ne spălăm corect părul

Sunt destul de multe greșeli des întâlnite în ritualul de spălare a părului, însă odata reparate și repetate corect, ele ne vor intra în rutină. Una dintre cele mai frecvente greșeli este aplicarea produsului doar în partea de top a scalpului, nu și în spate și în laterale. Apoi, spălarea incorectă a parului, adică se iau lungimile și vârfurile și se amestecă cu rădăcinile, atunci se încurcă părul foarte tare.O alta greseala majoră este neclătirea corectă a scalpului și a părului de spumă, pentru că acel produs rămâne pe fir și încarcă. De asemenea, este greșit să aplicăm balsam și mască de la rădăcină, pentru că așa scalpul și firul de păr se îngrașă mult mai repede. Un spălat corect al părului se face masând foarte bine scalpul, cu produsul aplicat peste tot, atât pe top, cât și în spate și în laterale, iar spuma obținută se distribuie pe lungimea părului si pe vârfuri masând foarte ușor. Astfel părul nu este agresat. Trebuie să ținem cont de faptul că atunci când este ud, părul este mult mai vbulnerabil și mai sensibil decât atunci când este uscat.Contează să ne simțim bine atunci când ne spălăm părul, așa că poziția clasică de duș, cu capul pe spate și părul pe umeri este corectă, comodă și firească. În cazul în care aducem părul în față, dar poziția noastră este dreaptă, părul se va încurca. Poziția de spălare a părului cu capul de tot în jos și cu părul lăsat în față este corectă, dar extrem de incomodă

„, a declarat Adrian Persjovschi pentru Evz.ro.

De câte ori este indicat să ne spălăm părul?

Eu sunt de părere că trebuie să ne spălăm pe păr de câte ori este nevoie. Nu la toată lumea se aplică aceeași regulă. Sunt persoane care au scalp gras și care nu pot și nici nu este indicat să stea fără să se spele zilnic, însă există produse special create pentru această particularitate, cu utilizare zilnică.

Părul normal care nu se îngrașă, nu trebuie spălat zilnic, ci de fiecare data când cere asta. Sunt persoane cu scalp uscat, cărora li se îngrașă foarte greu părul și se spală o data pe săptămână. În niciuna dintre aceste situații, nu este nimic greșit. Oamenii trebuie să-și asculte părul și să știe când are nevoie să fie spălat sau nu.

Cel mai important este ca părul să fie spălat și bine îngrijit pentru a fi sănătos și a arăta bine„, a mai spus hairstilistul.