Cum ne „vrăjesc” marile magazine să cumpărăm mai mult de sărbători FOTO

Într-o perioadă în care oricum suntem dispuşi să cheltuim mai mult, retailerii au dezvoltat de-a lungul anilor o multitudine de metode prin care îi determină pe consumatori să cumpere mai mult decât şi-au planificat.

14 dec. 2014, 12:31
Cum ne „vrăjesc” marile magazine să cumpărăm mai mult de sărbători FOTO

De la apariţia comerţului modern, magazinele au dezvoltat o multitudine de metode prin care îi conving pe oameni să cumpere mai mult, fără a-şi da seama, scrie economica.ro. Totul începe de la modul în care a fost construit magazinul, la aranjarea pe raft, mirosul şi muzica din magazin. Câteva dintre aceste trucuri au fost dezvăluite de Victoria Pascoe, un consultant în retail al agenţiei de publicitate Inferno, pentru The Guardian.

Citeşte şi Cel mai UŞOR MOD de a ÎMPACHETA PERFECT un CADOU: Nu ai nevoie de FOARFECE VIDEO

Podeaua ne face să ne oprim

În majoritatea magazinelor moderne, aleile dintre rafturile pe care sunt aşezate produsele scumpe au plăci de gresie mai înguste decât în restul magazinului. În acest fel, cărucioarele de cumpărături scot mai des zgomote dându-ne impresia că mergem mai repede. În consecinţă, tindem să încetinim pasul, moment în care observăm mai uşor produsele expuse.

Citeşte şi Cum şi-au decorat vedetele brazii de Crăciun. Vezi ce decoruri de basm au făcut în casele lor!

Cum ne conving să cumpărăm mărci proprii

Pentru că tind să se vândă în cantităţi mari, mărcile private reprezintă un venit bun pentru comercianţi. De aceea, depinde de ei să facă aceste produse dezirabile, dar şi vizibile cumpărătorilor. Aceste branduri vor fi mai mereu aşezate în partea dreaptă a brandurilor celebre, pentru că ochii noştri vor căuta involuntar mărcile cunoscute, iar apoi, cum citim de la stânga spre dreapta, atenţia ne va fi atrasă şi de mărcile private.

Mai multe amănunte pe economica.net.