Cum păstrează oamenii tradițiile românești, la bloc. O familie a pus la uscat 50 de felii de pâine în scara blocului

Locatarii unui bloc au fost șocați când au văzut că vecinii lor au pus, chiar în fața ușii, 50 de felii de pâine la uscat.

31 oct. 2022, 19:56
Cum păstrează oamenii tradițiile românești, la bloc. O familie a pus la uscat 50 de felii de pâine în scara blocului

O tradiție din zona Ardealuluui i-a lăsat cu gura căscată pe locuitorii unui bloc. O familie a întins 50 de felii de pâine la ușa apartamentului , gest greu de înțeles pentru cei ce au văzut ce se întâmplă.

Chiar dacă lumea a evoluat, oamenii încă încearcă să mai păstreze tradițiile populare românești, de dragul vremurilor bune. De obicei, acestea sunt mai des respectate la sat, dar oamenii de la oraș, care locuiesc la bloc, încearcă, la rândul lor, să ducă mai departe obiceiurile.

Pâinea a reprezentat mereu un simbol important în credință, motiv pentru care a fost asociată cu o multitudine de superstiții.

Citește și: Motivul pentru care mireasa sau mirele calcă pantoful partenerului în ziua nunții. Se spune că viața se schimbă după această tradiție! Ce semnificație are obiceiul

O familie a lăsat în fața ușii mai multe felii de pâine, iar un trecător confuz a imortalizat imaginea și a post-o pe Facebook, unde situația a fost lămurită. Este vorba despre o tradiție din Ardel.

„Se face la final de octombrie și e tradiție să iei 50 de felii de pâine”, a explicat o femeie.

Nu se știe de unde provine tradiția, dar este de obicei respectată în zona Ardealului. Aceasta promite că anul ce urmează va fi unul bogat, plin de bucurii și roade. Cele 50 de felii de pâine se usucă la aer și după aceea se aruncă în fața casei. Persoana care strânge cei mai mulți porumbei în fața casei va avea parte de un an norocos.

Familia care a pus pâinea la uscat în bloc a arătat imagini și pe internet, pentru a populariza tradiția. Reacțiile nu au încetat să apară: „Că e obicei de la țară, ok, dar nu ai cum să le pui la uscat în scara blocului”, „cea mai amuzantă postare”, „aș ghici că cineva usucă pâinea pentru porumbei”.

Mulți dintre cei care au văzut postarea au spus că își doresc să încerce și ei să încerce acest lucru.

Citește și: De unde a pornit obiceiul copiilor călare pe porc. Este sau nu acesta tradiție de Ignat, în România