Cum petrec politicienii de Crăciun. Ce mesaje au Ponta, Udrea, Năstase, Băsescu pentru români FOTO

Politicienii români au ales să prezinte pe Facebook modul în care petrec Crăciunul, cei mai mulţi fiind alături de familiile lor.

25 dec. 2014, 15:29

Liderii politici îşi ţin la curent adepţii cu modul în care petrec Crăciunul, postând pe reţelele de socializare fotografii şi transmiţând mesaje românilor de pretutindeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, încă de marţi, pe contul său de Facebook, mesajul de Crăciun, în care arată că gândurile sale se îndreaptă ”către toţi copiii ai căror părinţi sunt departe şi părinţii care duc dorul copiilor”, şi transmite că va face tot ce îi stă în putinţă ca ”familiile să se reunească în mandatul său”.

”Dragii mei, Crăciunul este o sărbătoare a familiei şi a copiilor. În România se află însă cei mai mulţi copii despărţiţi de părinţi din Uniunea Europeană. Siliţi de greutăţi să părăsească ţara şi să muncească în străinătate, mulţi părinţi îşi văd copiii o dată sau de două ori pe an. Alteori, îi văd odată la câţiva ani. Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mâine, absenţa dragostei îi transformă pe copiii rămaşi acasă în cetăţeni care cu greu vor şti să-şi găsească un drum în societate. Cum să fie generoşi şi cum să dăruiască dragoste în jurul lor când nimeni nu i-a învăţat căldura sufletească a unui cămin? (..) Gândurile mele se îndreaptă în aceste zile de sărbătoare către toţi copiii ai căror părinţi sunt departe, către toţi părinţii care duc dorul copiilor lor, către toate familiile de români din ţară şi din străinătate. Vă urez tuturor Crăciun binecuvântat, încredere în viitor şi speranţă în viaţa tuturor copiilor României!”, a scris şeful statului.
 
Victor Ponta face Crăciunul alături de familie. Premierul a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de soţia sa, Daciana Sârbu şi de fetiţa lor, Irina. Victor Ponta le urează românilor: Crăciun Fericit.
 
Tot pe Facebook a ales să transmită urările de Crăciun şi preşedintele PMP, Elena Udrea. „Crăciun fericit tuturor românilor! Sărbătoarea Naşterii Domnului să vă aducă bucurie şi lumină în case şi în suflete! Să petreceţi aceste zile aşa cum vă doriţi, alături de oamenii cei mai dragi din vieţile voastre!”, a scris Elena Udrea.
 
Pentru Adrian Năstase, acesta este cel mai frumos Crăciun al ultimilor ani, după cum mărturiseşte.  Întrucât este liber, ieşit din închisoare. Fostul premier a publicat pe blog o fotografie în care apar soţia sa, Dana Năstase, şi cei doi fii ai lor, Mihnea şi Andrei, toţi îmbrăcaţi în costume de Crăciun.

Şi Traian Băsescu a postat fotografii alături de familia sa. Şi nu doar el! Fiica cea mică a fostului preşedinte, Elena Băsescu a postat o fotografie în care apare fiica sa, lângă brad, cu mesajul ”Crăciun Fericit!”.
 
Există şi politicieni care sunt cuprinşi de tristeţe.  Corneliu Vadim Tudor este unul dintre ei. ”Niciodată n-am fost mai mîhnit ca acum. Şi nu atît lipsa banilor îmi amărăşte sufletul, cît abrutizarea societăţii româneşti. Unde te duci, unde te-ntorci, numai porci! Fiecare îşi vede de interesul lui.”, scrie Vadim Tudor pe pagina de Facebook.