Cum petrec vedetele noastre Valentine’s Day. Dan Helciug: Nu mă enervează sărbătorile importate

În timp ce românii sărbătoresc iubirea, vedetele lucrează în această zi. Ele trebuie să întreţină atmosfera şi să le amintească celor din jur cât de importantă este dragostea. Majoritatea artiştilor au concerte şi nu au timp să sărbătorească. Cu toate acestea, ele au oferit un sfat despre ziua de 14 Valentine's Day.

13 feb. 2013, 15:35
Cum petrec vedetele noastre Valentine’s Day. Dan Helciug: Nu mă enervează sărbătorile importate

Mihai Trăistariu spune că va fi ocupat în cursul zilei de joi deoarece participă la câteva emisiuni televizate. El trebuie să călătorească din Constanţa în Bucureşti, ca apoi să ajungă în Târgu Jiu pentru un concert. Artistul a declarat pentru ROMÂNIATV.NET faptul că nu dă o foarte mare importanţă sărbătorii, dar trebuie să fie o zi pe care o dedici partenerului.

„Această zi poţi să o dedici partenerului, dar depinde de caz. Fiind joi, oamenii nu vor avea timp de neveste sau iubite, ei vor fi ocupaţi. Bineînţeles, de dimineaţă o floare şi un „Te iubesc”, îţi poate însenina toată ziua”, a spus Trăistariu.

Vorbind despre modul în care sărbătoreşte această zi, vedeta spune că a „punctat evenimentul, dar nu a exagerat”.

„Eu merg pe variantele simple. Mereu am fost natural şi nu m-am forţat să fac din acest eveniment un lucru important. Nu dau o foarte mare importanţă sărbătorii Valentine’s Day. Am dat pe Facebook nişte dedicaţii pentru toţi îndrăgostiţii şi am postat nişte piese de-ale mele. Am punctat evenimentul, dar nu am exagerat”, a declarat Mihai Trăistariu.

Dan Helciug crede că orice sărbătoare care face oamenii să râdă şi să se bucure trebuie respectată. Se consideră un „liberal în gândire” şi nu crede în cadourile scumpe pentru simplul motiv că este Valentine’s Day. De asemenea, va susţine un concert şi va fi ocupat.

„Eu o să am un concert în Cluj.  Nu mă enervează sărbătorile importate. Sunt liberal în gândire. Orice sărbătoare, fie ea împrumutată sau nu, este un motiv de bucurie. Nu mai contează dacă este Valentine’s Day, Ziua Copacului sau orice altă sărbătoare. Dacă asta îi emoţionează pe oameni şi îi face să râdă şi să se bucure, este perfect. Până la urmă şi sărbătoarea noastră creştină este la fel de împrumutată. Isus nu a fost român”, a spus Dan Helciug râzând.

Vedeta consideră că astfel de sărbători nu trebuie să aibă legătură cu partea materială. Un simplu trandafir sau o plimbare prin parc pot fi o adevărată declaraţie de iubire.

„Noi trăim într-o paradigmă. Ideile se schimbă, conceptele noastre se schimbă. Dacă românii se simt mai îndrăgostiţi de Valentine’s Day să se ia de mână şi să se plimbe pe afară şi să se iubească. Nu cred că aceste sărbători trebuie să aibă legătură cu partea materială. De lucrul acesta profită companiile. Sunt de acord ca sărbătoarea să fie petrecută într-un stil omenesc. Vorbim de emoţie, de dragoste, de un cuvânt frumos. Cadoul nu trebuie să fie scump, trebuie să fie spiritual sau practic. Poţi să cumperi ceva persoanei iubite în orice zi”, a declarat artistul.