Cum pot învăța copiii să vorbească fluent engleza? Vezi ce spune un profesor despre ascultarea repetată

Unul dintre cel mai reputați profesori de limba engleză din lume, Helen Doron, crede că, deși mulți copii învăță limba engleză, puțini reușesc să o vorbească fluent. Motivele principale identificate de lingvistul britanic sunt că, în școală, copiii nu au ocazia să exerseze limba engleză vorbită, ci doar învăță să scrie și să citească, iar grupurile sunt mult prea mari pentru ca actul de predare-învățare să fie unul operațional.

06 apr. 2015, 16:35
Cum pot învăța copiii să vorbească fluent engleza? Vezi ce spune un profesor despre ascultarea repetată

Profesorul Helen Doron a implementat o metodologie care include patru principii de bază menite să consolideze abilitățile copilului de a vorbi limba engleză.

„Experiența ne-a demonstrat că, atunci când limba străină este învățată într-un grup mic, cu ascultare în fundal, încurajare și jocuri inovative, copilul învață fără efort”, crede Helen Doron.

Mai mult decât atât, profesorul afirmă că micuții au nevoie de un context social și lingvistic în care să vorbească o limbă, iar acesta se poate construi numai în grupuri mici, de 4, maxim 8 cursanți, număr optim pentru implicare și distracție.

„Anii de experiență în predare mi-au demonstrat că ascultarea repetată în fundal, acasă, este o unealtă care îl ajută pe copil să învețe engleza. Noțiuni de vocabular, gramatică, cântece, toate sunt predate prin ascultarea repetată în fundal. Materialele Helen Doron English cuprind peste 450 de cântece în limba engleză. Majoritatea sunt originale și create special pentru programele noastre”, este de părere profesorul Helen Doron, care a implementat metoda sa de predare și în centrele educaționale Helen Doron English din România.

Ascultarea repetată în fundal, crede Doron, nu necesită înțelegere.

La început, copilul nu înțelege ceea aude în cântece, dar acesta le va asculta în timp ce mănâncă, se joacă, se spală sau se pregătește de culcare. În acest fel creierul este stimulat în mod repetat, afirmă profesorul. După mai multe studii, Helen Doron a descoperit că până la vârsta de 7 ani căile neuronale se creează iar până atunci, creierul are un nivel ridicat de plasticitate, ceea ce le conferă micuților posiblitatea de a învăța limbile străine la fel de ușor ca și pe limba maternă.


loading...
Partenerii noștri