Cum poți adăuga pudra proteică în mâncare: 5 idei

Pudra proteică este un supliment folosit adesea de către persoanele care doresc să-și mărească masa musculară, să scadă în greutate sau să-și crească doza zilnică necesară de proteine. Poți să o consumi ca shake sau în diferite tipuri de alimente.

02 mai 2023, 09:36
Cum poți adăuga pudra proteică în mâncare: 5 idei

Află din acest articol câteva recomandări pentru modurile în care poți adăuga pudra proteică în mâncare.

Milkshake clasic

Nu subestima varianta cea mai simplă de a consuma proteine, adică milkshake-ul. Pudra proteică, în general, se consumă într-un mix cu apă sau lapte, iar alegerea laptelui, clar, una delicioasă. Laptele adaugă o textură specială și o aromă mai parfumată pudrelor, deci, s-ar putea să-ți placă și mai mult să le consumi.

Laptele îți oferă senzația de “plin” pentru o perioadă mai lungă de timp, datorită conținutului ridicat de proteine și grăsimi. Dacă eviți grăsimile, alege lapte în varianta light.

Terci

Adăugarea de pudră proteică în terci este un truc binecunoscut de către mulți fani ai fitnessului. Aceasta reprezintă o variantă plăcută de a-ți începe ziua. Terciul este ideal pentru o creștere treptată a nivelului de energie, fiind o recomandare sănătoasă pentru multe categorii de oameni.

Un bol de terci îți poate ține de foame cu ușurință, de la micul dejun până la prânz, oricât de obositoare ar fi exercițiile fizice pe care le urmezi. Nu trebuie decât să urmezi rețeta clasică în care adaugi cantitatea recomandată de pudră proteică, când ovăzul se umflă în lapte.

Sandviș cu unt de arahide și gem

Sandvișul cu unt de arahide și gem este o opțiune de snack foarte populară în Statele Unite, care, de câțiva ani, a început să aibă succes și în România. Untul de arahide este plin de proteine, ceea ce va mări proprietățile nutriționale ale shake-ului de după workout.

Pentru a te bucura de o aromă cât mai plăcută, nu trebuie decât să adaugi ovăz gătit sau gem din fructe de pădure roșii (zmeură, coacăze, cătină) și pudră proteică de vanilie. Combinația acestor ingrediente cu untul de arahide este una cu adevărat delicioasă!

Vafe cu pudră proteică de ciocolată

Unele persoane aleg să aibă ocazional a cheat day, în care se răsfață cu alimente mai puțin sănătoase sau care nu te ajută să-ți dezvolți mușchii. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să sari și peste doza de pudră proteică, deoarece o poți incorpora într-un desert, precum vafele.

În acest caz, ai putea să alegi o pudră proteică făcută din albușul de ou. Acest tip de pudră se amestecă ușor cu restul ingredientelor, fără să modifice gustul final. Poți să optezi pentru varianta de vanilie sau de ciocolată, dar, ai putea alege a doua opțiune, dacă tot te-ai decis să ai a cheat day.

Musli

Dacă vrei un preparat pentru micul dejun plin de proteine care nu este un shake sau un smoothie, poți să încerci un bol de cereale musli, alături de cafeaua de dimineață. Pe piață poți să găsești mai multe variante de musli, iar una dintre cele mai populare dintre ele este cea ce include migdale.

Avantajul preparării acestui aliment constă în faptul că poți face o porție mai mare, care te poate ține mai multe zile. Dacă prepari cinci porți, se recomandă să adaugi de cinci ori cantitatea de pudră proteică pe care o consumi în mod normal.

Acestea sunt cinci dintre cele mai populare și la îndemână opțiuni de a adăuga pudra proteică în mâncare. Nu uita de faptul că este recomandat să discuți cu un expert înainte de a-ți schimba regimul alimentar și de faptul că pudra proteică nu ține locul unei mese normale.