Cum poți cumpăra produsele de lux confiscate de ANAF de la milionari evazioniști! Prețurile sunt absolut de vis

Dacă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu toate obiecte, mașinile, casele și terenurile confiscate de ANAF de la marii milionari evazioniști, ei bine, acestea ajung în magazine, de unde pot fi cumpărate la prețuri absolut incredibile.
Filip Stan
23 mai 2024, 16:48
Cum poți cumpăra produsele de lux confiscate de ANAF de la milionari evazioniști! Prețurile sunt absolut de vis
Cum poți cumpăra produsele de lux confiscate de ANAF de la milionari evazioniști! Prețurile sunt absolut de vis

Magazinele ANAF sunt locurile în care Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) comercializează bunurile confiscate de la persoanele care practică evaziunea fiscală în România. Aceste magazine sunt specializate în produse neperisabile și de valoare redusă, cum ar fi articole de menaj sau îmbrăcăminte. Prețurile practicate sunt considerabil mai mici decât cele din magazinele second-hand, cu o medie de aproximativ 10 lei pe produs.

Citește și: ANAF scoate la licitație mai multe mașini și o motocicletă! Doritorii pot cumpăra un Ford de la 2.000 de euro și un Range Rover de la 7.000 de euro

În România există în total opt astfel de magazine ANAF, fiecare situat în localități diferite. În București, magazinul de bunuri confiscate se află în Sectorul 4, pe strada Măriuca, nr. 14. Programul de funcționare este de luni până joi, între orele 08:30 și 16:00, iar vinerea între 08:30 și 14:00.

Stocul de marfă din aceste magazine variază foarte mult în funcție de locațiile în care ANAF a efectuat confiscări recente, făcând dificilă anticiparea momentului în care vor fi disponibile noi produse și natura acestora. Cu toate acestea, în mod obișnuit, în magazine se găsesc haine (pantofi, rochii, pantaloni, sutiene, cravate, șosete), accesorii (cercei, elastice de păr, curele de ceas) și produse electrice de mici dimensiuni (leduri, lămpi, cabluri).

Produsele din aceste magazine sunt comparabile cu cele disponibile în bazarurile din țară, având o calitate îndoielnică și puține specificații tehnice. Deoarece am făcut un efort considerabil pentru a ajunge la acest magazin, nu am vrut să plec cu mâna goală și am cumpărat un camion de jucărie, o lampă de birou și un piercing în formă de cățeluș (pe care nu intenționez să îl folosesc). Aceste achiziții au costat în total 21,4 lei.

Un aspect important de reținut este că produsele cumpărate din aceste magazine nu pot fi returnate sau schimbate, așa că este recomandat să nu achiziționați ceva doar pentru că are un preț scăzut.

Magazinul ANAF: Listă produse și prețuri

  • Cercei: 1,4 lei;
  • Cravată: 3 lei;
  • Ghete: 7 lei;
  • Ghiveci pentru flori: 0,7 lei;
  • Sutien: 3,5 lei;
  • Rochie: 20 lei;
  • Pantofi cu toc: 3,5 lei;
  • Balerini: 1,5 lei;
  • Blugi: 17,5 lei;
  • Husă telefon: 5 lei;
  • Lumânare tort: 0,25 lei;
  • Fermoar: 0,5 lei;
  • Pălărie: 4 lei;
  • Lampă: 10 lei;
  • Clește păr: 3 lei.

Acestea sunt produsele disponibile în magazin la data publicării articolului, însă stocurile se pot modifica de la o zi la alta. Produsele valoroase confiscate de ANAF, precum mașinile și locuințele, sunt vândute către populație prin licitație. Toate aceste licitații sunt anunțate de către Fisc pe site-ul autorității. Cele mai frecvente produse scoase la licitație sunt mașinile și mobilierul, dar și terenuri sau apartamente.

Vânzările ANAF nu se limitează doar la chilipiruri, terenuri sau mașini. După ce i-a obișnuit pe români cu aceste bunuri confiscate scoase la vânzare, ANAF a anunțat că pune la dispoziție peste 41 de milioane de acțiuni care vor fi vândute la Bursa de Valori București. Valoarea totală a acestor acțiuni este de 6,47 milioane lei (aproximativ 1,3 milioane euro).

În acest context, ANAF a inițiat consultarea pieței pentru contractarea de servicii de intermediere financiară (brokeraj financiar), publicând un anunț în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice). Obiectivul acestui anunț este găsirea unei firme de brokeraj care să gestioneze vânzarea acțiunilor la Bursa de Valori București. Instituția caută o firmă de brokeraj care să ofere comisioane scăzute de tranzacționare și, de preferință, să aibă o poziție bună în topul brokerilor de la BVB.

Citește și: „Regele TikTok” dă de pământ cu ANAF! Ce mesaj a transmis unul dintre cei mai importanți influenceri din România Fiscului: „Ajutați-mă să fiu un om cinstit”

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Orașul din România care stă pe o adevărată comoară. Valoarea e estimată la peste 1 miliard de euro
Capital.ro
A murit marele CÂNTĂREŢ al României. Cea mai neagră zi: Dumnezeu sa te ierte, om bun
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Apa în exces poate ucide. Mulți facem această greșeală
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Românii pot fi despăgubiți în urma furtunilor violente! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei ale căror locuințe au suferit pagube
Capital.ro
CARNEA interzisă total. NU trebuie să o cumperi din magazine
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Lucian Stanciu-Viziteu o susține pe Elena Lasconi pentru președinția USR și candidatura la prezidențiale
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?