Cum poți reduce prețul alimentelor din supermarket în ciuda creșterilor semnificative din ultima perioadă

Având în vedere scumpirile la alimente din ultimul timp, vă arătăm cum puteți reduce prețul unui coș de cumpărături cu produse de bază.

18 nov. 2022, 22:00
Cum poți reduce prețul alimentelor din supermarket în ciuda creșterilor semnificative din ultima perioadă

Prețul alimentelor de bază a devenit o reală problemă pentru mulți dintre români, dar este posibil să reduceți aceste cheltuieli cu un truc simplu, potrivit substantial.ro.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta, mai ales în sezonul rece, să cumpărați alimentele de care aveți nevoie, fără să depășiți bugetul de care dispuneți. Unii oameni își schimbă chiar și obiceiurile alimentare pentru a plăti mai puțin, dar există alternative economice pentru a nu recurge la astfel de schimbări și care vă va ajuta să aprovizionați frigiderul.

Citește și: Alimente de post care pot fi periculoase. Medicii îi avertizează pe cei care nu mai consumă carne și brânză

Pentru a economisi, cumpărați fructe și legume care pot fi depozitate pe timpul iernii, prin diferite metode de conservare. Acestea pot fi cumpărate proaspete, preparate în salate și păstrate la borcan. De altfel, legumele pot fi tocate și congelate. Din fructe puteți face compoturi, gemuri și dulceață.

Pentru a face provizii pentru iarnă, puteți cumpăra în cantități mai mari, pentru a avea alimente pentru mai multe săptămâni. Puteți cumpăra carne pe care să o puneți în pungi la congelator sau în lada frigorifică. Această metodă poate fi folosită și pentru produsele nealimentare precum detergentul de rufe, pasta de dinți și alte alimente neperisabile.

Pentru a plăti mai puțin atunci când faceți cumpărături, puteți alege să achiziționați produse care se apropie de data de expirare, pemtru că prețul acesta poate fi înjumătățit în supermarketuri.

Citește și: Oamenii nu își mai permit să cumpere nici măcar alimente de bază. Guvernul care a decis plafonarea prețurilor la ouă și cartofi