Cum poţi să îţi cumperi haine şi cu 70% mai ieftine. Trei ponturi ca să nu fii păcălit

Cumpăratul hainelor online a devenit o practică tot mai frecventă în România, datorită preţurilor scăzute, economiei de timp şi a metodelor facile de plată.

01 mart. 2012, 06:56
Cum poţi să îţi cumperi haine şi cu 70% mai ieftine. Trei ponturi ca să nu fii păcălit

Pe piaţa românească sunt mai mulţi jucători printre care Bon Prix, Kurtmann, Fashion Days şi MiniPrix care vând volume însemnate de haine şi accesorii.

„In cazul Kurtmann.ro preţurile sunt cu 30-70% mai mici decat în magazine. La modul general, comoditatea în parcurgerea ofertelor diferitelor magazine este avantajul principal pentru care clienţii optează pentru achiziţiile online, într-un cadru social în care timpul devine tot mai preţios”, a declarat, pentru RTV.NET, Samuel Kurtmann, co-owner al magazinului online de haine, kurtmann.ro.

Potrivit unui studiu mercador.ro, cele mai ofertate produse la începutul anului 2012 au fost cele din categoria „Modă şi Frumuseţe”. Produsele cel mai frecvent date spre vânzare, din această categorie, au fost cele vestimentare destinate femeilor, urmate de încălţăminte şi accesorii.

Piaţa de haine online ajunge la 50 de milioane de euro

Cota de piaţă a magazinelor online de fashion reprezintă aproximativ 2,5-3% din totalul pieţei de haine din România, iar trendul este de creştere a acestei cote.

„Estimăm piaţa online de îmbrăcăminte la o valoare anuală de aproximativ 50 milioane de euro, urmând un trend puternic ascendent ca urmare a încrederii crescânde pe care românii o arată faţă de acest gen de comerţ. Considerăm că încrederea se datorează creşterii calităţii şi flexibilităţii serviciilor oferite de magazinele de profil, cât şi unei diversităţi în continuă creştere a produselor de calitate dovedită”, a mai spus reprezentantul kurtmann.ro

Potrivit acestuia, factorii importanţi în creşterea pieţei sunt extinderea infrastructurii furnizorilor de internet, preponderent în zonele rurale, cât şi familiarizarea potenţialilor clienţi cu procedurile necesare efectuării unei comenzi. Şi nu în ultimul rând, fidelizarea clienţilor existenţă, printr-o aborbare bazată pe încredere şi respect, sporind disponibilitatea clienţilor de a recomanda magazinul în cercul lor intim de prieteni.

Cumpărăturile online de haine nu sunt ferite de riscuri

Atunci când achiziţionaţi haine sau încălţăminte online trebuie să vă uitaţi cu mare atenţie dacă pe site-urile respective se regăseşte un ghid al mărimilor.

Mare atenţie la taxele de livrare şi de retur în cazul în care există şi la timpul în care magazinul se angajează să vă returneze banii în cazul în care nu mai doriţi produsul.

Atunci când alegeţi metoda de plată trebuie să verificaţi comisioanele pe care le percep procesatorii de plăţi sau chiar magazinele în care plata se face ramburs.

Comerţul online a crescut cu 24% în 2011

Volumul comerţului electronic cu plata online a înregistrat anul trecut o creştere de 24% faţă de anul 2010, ajungând la valoarea de 158,9 milioane euro, conform datelor furnizate de Romcard şi transmise de ePayment.


loading...
Partenerii noștri