Cum poţi să îţi cumperi haine şi cu 70% mai ieftine. Trei ponturi ca să nu fii păcălit

Publicat: Joi, 01 Martie 2012 08:56 // Actualizat: Joi, 01 Martie 2012 11:47 // Sursa: RTV.net
Autor: Laurentiu Matache

Cumpăratul hainelor online a devenit o practică tot mai frecventă în România, datorită preţurilor scăzute, economiei de timp şi a metodelor facile de plată.

Pe piaţa românească sunt mai mulţi jucători printre care Bon Prix, Kurtmann, Fashion Days şi MiniPrix care vând volume însemnate de haine şi accesorii.

"In cazul Kurtmann.ro preţurile sunt cu 30-70% mai mici decat în magazine. La modul general, comoditatea în parcurgerea ofertelor diferitelor magazine este avantajul principal pentru care clienţii optează pentru achiziţiile online, într-un cadru social în care timpul devine tot mai preţios", a declarat, pentru RTV.NET, Samuel Kurtmann, co-owner al magazinului online de haine, kurtmann.ro.

Potrivit unui studiu mercador.ro, cele mai ofertate produse la începutul anului 2012 au fost cele din categoria "Modă şi Frumuseţe". Produsele cel mai frecvent date spre vânzare, din această categorie, au fost cele vestimentare destinate femeilor, urmate de încălţăminte şi accesorii.

Piaţa de haine online ajunge la 50 de milioane de euro

Cota de piaţă a magazinelor online de fashion reprezintă aproximativ 2,5-3% din totalul pieţei de haine din România, iar trendul este de creştere a acestei cote.

"Estimăm piaţa online de îmbrăcăminte la o valoare anuală de aproximativ 50 milioane de euro, urmând un trend puternic ascendent ca urmare a încrederii crescânde pe care românii o arată faţă de acest gen de comerţ. Considerăm că încrederea se datorează creşterii calităţii şi flexibilităţii serviciilor oferite de magazinele de profil, cât şi unei diversităţi în continuă creştere a produselor de calitate dovedită", a mai spus reprezentantul kurtmann.ro

Potrivit acestuia, factorii importanţi în creşterea pieţei sunt extinderea infrastructurii furnizorilor de internet, preponderent în zonele rurale, cât şi familiarizarea potenţialilor clienţi cu procedurile necesare efectuării unei comenzi. Şi nu în ultimul rând, fidelizarea clienţilor existenţă, printr-o aborbare bazată pe încredere şi respect, sporind disponibilitatea clienţilor de a recomanda magazinul în cercul lor intim de prieteni.

Cumpărăturile online de haine nu sunt ferite de riscuri

Atunci când achiziţionaţi haine sau încălţăminte online trebuie să vă uitaţi cu mare atenţie dacă pe site-urile respective se regăseşte un ghid al mărimilor.

Mare atenţie la taxele de livrare şi de retur în cazul în care există şi la timpul în care magazinul se angajează să vă returneze banii în cazul în care nu mai doriţi produsul.

Atunci când alegeţi metoda de plată trebuie să verificaţi comisioanele pe care le percep procesatorii de plăţi sau chiar magazinele în care plata se face ramburs.

Comerţul online a crescut cu 24% în 2011

Volumul comerţului electronic cu plata online a înregistrat anul trecut o creştere de 24% faţă de anul 2010, ajungând la valoarea de 158,9 milioane euro, conform datelor furnizate de Romcard şi transmise de ePayment.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 dec 17:35
Răspunde | Votează email 0 email
ana
Un loc interesant de unde se pot cumpara haine este si sitedehaine.info, un motor de cautare haine online
28 sep 11:24
Răspunde | Votează email 0 email
Cristina
Reducerile sunt frumoase dar si enervante in acelasi timp. Am cumparat de pe www.pako.ro o rochita la 130 RON pentru ca doua zile mai tarziu sa o vad redusa la 103 RON :( M-am enervat si am mai cumparat una. Le-am povestit celor de la Pako si mi-au oferit transportul gratuit. :)
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H