Cum poţi să-ţi izolezi termic locuinţa cu bani de la stat: Orice român poate primi 40.000 de lei prin programul Casa Verde Plus

Publicat: Vineri, 13 Ianuarie 2017 12:53 // Actualizat: Vineri, 13 Ianuarie 2017 12:53 // Sursa: romaniatv.net

Persoanele fizice care vor să-şi izoleze termic locuinţa vor putea cere de la stat o sumă nerambursabilă de până la 40.000 de lei, în cadrul programului "Casa verde Plus", se arată într-un act normativ al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), ce a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Regulile pentru participarea în programul denumit, pe scurt, „Casa verde Plus" sunt incluse în Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienţei energetice, beneficiari persoane fizice. Acesta a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 34 şi se aplică deja. 

Prin intermediul programului „Casa verde Plus", statul vrea să încurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea mediului.

Banii nerambursabili vor fi acordaţi persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construire, cât şi pentru cele deja existente, însă, aşa cum reiese din actul normativ, numai dacă acestea au cel mult parter şi două etaje.

Concret, persoanele fizice vor putea cere o sumă de până la 40.000 de lei (dar nu mai mult de 120 de lei pe metru pătrat izolat şi finisat), care va fi acordată sub forma unei prime de eficienţă energetică.

Totuşi, pentru a putea beneficia efectiv de bani, cetăţenii trebuie să aştepte stabilirea sesiunii de înscriere, scrie capital.ro.

Citeşte şi Persoanele juridice pot aplica pentru Programul "Casa Verde"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anvelopare locuinta bani de la stat Casa Verde Plus Izolare termica locuinţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H