Cum prevenim ciuperca piciorului în concediu

Dacă vrei să ai parte de un concediu reușit fără a te confrunta cu infecții ale piciorului, iată de ce trebuie să ții cont!

06 iul. 2017, 08:29
Cum prevenim ciuperca piciorului în concediu

Nu doar o dată te-ai confruntat cu infecții la nivelul piciorului sau mai ales la unghii, afecțiune deloc plăcută mai ales în perioada rezervată vacanței și relaxării alături de cei dragi.

Ciuperca piciorului este o afecțiune destul de stânjenitoare care usucă și crapă piela, provocând totodată și o senzație de mâncărime. Însă în ciuda a toate este bine de știut  că există tratamente naturiste și obiceiuri care dacă le faci cu regularitate poți să ții la distanță această problemă.

Obiceiuri care îți mențin sănătatea picioarelor

Alege să folosești constant, mai ales când pleci în concediu o cremă sau o pudră antifungică, mai ales cele pe bază de tolnaftat, clotrimazol sau muconazol.

Acordă o atenție sporită băilor la picioare, în care poți să adaugi și o lingură de bicarbonat, apoi usucă-le cu grijă cu prosopul.

Asigură-te că folosești doar șosete din bumbac, pe care să le schimbi des și să îți menții mereu picioarele uscate.

În cazul în care te confrunți cu probleme și acestea persistă mai mult de două-trei săptămâni nu ezita să mergi la medic.

Cum se manifestă ciuperca piciorului

Transpirația excesivă a picioarelor, formarea unor mici bășici cu aspectul de piele îngroșată, îngroșarea și totodată îngălbenirea unghiilor ar trebuie să îți ridice un semn de întrebare.

Este posibil să se extindă și la restul piciorului, talpa căpătând un aspect uscat, care se exfoliază constant. Nici mirosul după o zi de muncă nu trebuie trecut cu vederea.

Cauzele apariției micozei piciorului

Motivele sunt diverse, adesea cea mai întâlnită cauză este încălțămintea închisă și purtată timp îndelungat. Căldura din timpul zilei și umiditatea de la nivelul piciorului transformă mediul într-unul proprice pentru apariția ciupercii.

Astfel că este recomandat mai ales pe timpul verii să eviți încălțămintea închisă, să îi pulverizezi înainte de a-i purta și să eviți materialele sintetice.

Există tot mai des posibilitatea ca această ciupercă o poți lua din băi, piscină, bazine sau alte locuri unde ești nevoit să mergi fără încălțăminte. Cel mai bine ar fi să porți încălțăminte de cauciuc deoarece acesta izolează picioarele.

Așa previi această afecțiune!

Apa caldă cu oțet de mere și bicarbonat este cel mai bun reemdiu naturist. Această combinație are un efect antifungic pentru picioarele tale, doar dacă o folosești după ce ai spălat în prealabil picioarele cu apă și săpun.

Lasă picioarele într-un litru jumătate de apă cu o lingură de bicarbonat și două lingurițe de oțet de mere timp de 20 de minute apoi șterge-le ușor cu un prosop din bumbac curat.

Ai grijă ca după baie să nu rămână apă între degete, acolo se pot dezvolta bacterii destul de greu de tratat.

Dacă ești în concediu optează pentru a purta șosete înmuiate în apă cu oțet, într- cană de apă adaugă două linguri de oțet de mere și lasă-le peste noapte în picioare.

După care se spală cu apă și săpun.

Află ce afecțiuni poți trata cu bicarbonat AICI