Cum putem avea o vacanţă sigură. Specialiştii recomandă cortul sau rulota

Doctorul Valeriu Gheorghiță recomandă cazarea în locuri mai puțin expuse, în niciun caz la hoteluri cu programe de tip all-inclusive, unde cererea va fi foarte mare.

28 apr. 2020, 06:22
Cum putem avea o vacanţă sigură. Specialiştii recomandă cortul sau rulota

Mai sunt doar câteva zile până la vară, iar vacanțele sunt tot mai aproape. Dacă situația va fi una favorabilă și riscul infectării cu noul  coronavirus va scădea, vom putea merge din nou în locurile în care ne dorim. Cu toate acestea, trebuie să fim în continuare preventivi și să luăm toate măsurile de protecție. Nu se știe care va fi evoluția virusului și dacă viețile noastre vor reveni la normal. Totuși, este bine să știm ce avem de făcut, eventual, pentru a avea o vacanță sigură și a evita orice risc. Medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, a vorbit despre aceste aspecte.

Dacă va exista un context favorabil în ceea ce privește pandemia de coronavirus, ne vom putea gândi din nou la vacanțe. În acest caz, medicul Valeriu Gheorghiță susține că destinațiile ideale de vacanță ar fi cele din România. De asemenea, va trebui să evităm zonele aglomerate, să respectăm, totuși, distanțarea socială și să ne limităm la un concediu relaxant, dar sigur. În plus, campingul va fi la mare căutare și chiar va deveni un trend în această perioadă. „Atunci când mergem în locurile de servire a mesei să avem o distanţă corectă, optimă între noi şi celelalte persoane, să nu ne cazăm în locuri unde există un risc de intersectare cu multe persoane. Vor fi încurajate foarte mult excursiile cu cortul, în rulote. Noi nu am avut această cultură până la acest moment, însă probabil că va deveni un nou trend cel puţin în următorii doi-trei ani”, a spus medicul.

Citeşte mai multe pe huff.ro


loading...
Partenerii noștri