Cum putem vota fără să ne infectăm cu coronavirus. Anunțul medicului Rafila

Alexandru Rafila a prezentat în cadrul conferinței de presă organizate de PSD mai multe măsuri pe care cetățenii să le aplice la alegerile parlamentare. Medicul susține că votul este un drept democratic al românilor.

26 nov. 2020, 18:25
Cum putem vota fără să ne infectăm cu coronavirus. Anunțul medicului Rafila

Cum putem vota fără să ne infectăm. Medicul Alexandru Rafila, candidatul PSD la alegerile parlamentare, susține că românii pot veni în siguranță la vot, iar pentru acest lucru acesta a precizat mai multe măsuri simple și utile.

Citește și: Asistente medicale, obligate să verifice prizele şi instalaţiile de oxigen după tragedia de la Neamţ

Prin urmare, cetățenii ar trebui să meargă la vot încă de dimineață, pentru a evita aglomerația. Mai mult decât atât, românii trebuie să poarte o mască nouă de protecție pe durata votului, iar guvernul ar trebui să informeze cetățenii cum pot solicita urna mobilă.

Cum putem vota fără să ne infectăm. ”Vrem să fim siguri că oamenii vor veni în condiţii de siguranţă. Trebuie să demontăm ezitările pentru prezenţa la vot. E un drept democratic. Noi sunt interesaţi ca cetăţenii să se ducă să voteze în siguranţă. Prezint câteva măsuri simple. Ar trebui să meargă la primele ore ale dimineţii, pentru a evita aglomeraţia, să poarte o mască nouă de protecţie pe tot parcursul votului, guvernul trebuie să informeze cetăţenii cum să folosească urna mobilă corect” , susține Alexandru Rafila.

”Profesioniştii din PSD vin cu soluţii pentru criza sanitară. Trebuie să oprim transmiterea în comunitate, decesele sunt prea multe, iar lucrul acesta ar trebui să ne îngrijoreze. Testarea extinsă şi accesul facil al contacţilor la testare trebuie făcut rapid” , a precizat medicul.

PSD a prezentat prin intermediul unei conferinţe soluţiile pentru combaterea crizei sanitare. Marcel Ciolacu, Alexandru Rafila şi Sorin Grindenau au vorbit rând pe rând despre proiectele pe care le au social-democraţii.

”România a avut un mare ghinion, a avut cel mai incompetent guvern în cea mai mare criză. Singurul vaccin anti Orban e votul. Trebuie să îl oprim pe Orban să închidă pieţe, şcoli. Să o oprim pe Anisie să ne distrugă copiii. Pentru şcoli deschise, pentru pensia meritată după o viaţă. Vrem ca toată lumea să voteze şi să voteze în siguranţă. Vrem să vorbim pe această temă, pentru a vota în siguranţă” , a declarat Marcel Ciolacu.