Cum reduci consumul de energie ca să scazi factura. Toți românii cu centrale termice în apartament trebuie să știe

Facturile tot mai mari la energie electrică nu mai sunt o surpriză pentru nimeni. Românii fac față cu greu și încearcă mereu să găsească modalități de a economisi.

27 ian. 2023, 10:18
Cum reduci consumul de energie ca să scazi factura. Toți românii cu centrale termice în apartament trebuie să știe

Toți românii ar trebui să știe faptul că există o modificare tehnică ce poate fi făcută din greșeală la centralele termice și care poate crește factura la gaze.

Există, totuși, niște trucuri la care puteți apela ca să nu ajungeți la costuri suplimentare. Orice centrală poate să se defecteze din cauza unor setări greșite. Mai mult, ele pot să consume mai mult gaz dacă nu suntem atenți.

Citește și Vouchere facturi 2023. Ce se întâmplă cu cardul de energie dacă într-o locuinţă domiciliază mai mulţi beneficiari

Dacă vreți să aveți locuința încălzită toată iarna și, în același timp, să aveți costuri mici, centrala termică trebuie să fie setată într-un anumit fel. Centrala termică trebuie să fie setată la o temperatură de aproximativ 23 de grade pe timp de noapte. Pe timp de zi, este necesar să optezi pentru 20 de grade.

Ca să funcționeze cât mai bine și să faci economie la facturi, atunci când nu ești acasă, aparatul trebuie setat la 17 grade. Căldura nu trebuie pornită dacă aerisim sau avem ferestrele deschise fiindcă va suprasolicita centrala să mențină temperatura programată. Încercați să nu setați o temperatură prea mare nici pentru apă caldă fiindcă centrala va avea nevoie de mai mult gaz ca să încălzească apa respectivă.

Citește și Când se vor putea face primele plăți cu carduri pentru energie și cum poți intra în posesia lor dacă nu te găsește poștașul acasă