Cum s-a născut Facebook în urmă cu opt ani

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume cu mai mult de 850 de milioane de utilizatori, ar putea valora în urma listări pe bursă între 75 şi 100 de miliarde de dolari.

01 feb. 2012, 11:30
Cum s-a născut Facebook în urmă cu opt ani

La opt ani de la lansarea proiectului, februarie 2004, cei de la Business Insider au dezvăluit o conversaţie între Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook şi cu Adam d’Angelo, cel mai bun prieten din liceu care puneau la cale noul proiect.

Zuckerberg: Ştii că fac site-ul ăla de dating. Mă gândesc cât de similar este cu Facebook pentru că vor fi lansate în acelaşi timp. Aş putea renunţa la site-ul de dating.

D’Angelo: haha

Zuckerberg: Nu cred că oamenii se vor înscrie pe Facebook dacă ar ştii că este un site de dating.

Zuckerberg: Cred că oamenii sunt sceptici în legătură cu site-urile de dating online.

Zuckerberg: Mă întreb care este soluţia ideală.

Zuckerberg: Cred totuşi că Facebook ar avea mai mult success dacă nu ar fi lansat în acelaşi timp cu site-ul de dating.  Vreo idee?

D’Angelo: Să le combinam într-o platforma prietenoasă. Stanford are ceva asemănător, care funcţionează doar în interior.

Zuckerberg: Mă gândeam să facem asta pentru Facebook. Singura diferenţă dintre Facebook şi sistemul celor de la Stanford este că dai like la cererile de întâlnire cu oameni conectaţi la Facebook. Nu faci asta prin sistem.

D’Angelo: Aha…

Zuckerberg: Şi urăsc că fac asta pentru alţi oameni. Urăsc să lucrez în subordinea lor. Mă gândesc să termin „The Facebook” şi să aştept până în ultima zi şi să le spun „uite, al vostru nu e atât de bun, dacă vreţi să intraţi în proiectul meu. Altfel, pot să vă ajut cu al vostru mai târziu”. Sau crezi că asta ar fi prea urât?

D’Angelo: Cred că ar trebui să-i abandonezi.

Zuckerberg: Chestia este că au un programator care poate termina proiectul lor şi au bani să bage în publicitate şi alte lucruri. Stai, şi eu am bani. Prietenul meu care vrea să sponsorizeze treaba asta e şeful unei firme de investitii. Aparent, tranzacţinarea din interior nu este ilegală în Brazilia şi este bogat.

D’Angelo: lol


loading...