Cum s-a produs tragedia de pe A2. Prima maşină lovită era una de „Şcoală”. Detalii complete VIDEO

Tragedia de pe A2, soldată cu 4 morţi şi 56 de rănţi, s-a produs după ce două maşini s-au lovit pe banda a doua a autostrăzii. Un şofer care circula cu viteză redusă a fost lovit din spate de o altă maşină, iar apoi dezastrul a fost inevitabil.

06 nov. 2016, 08:13
Cum s-a produs tragedia de pe A2. Prima maşină lovită era una de „Şcoală”. Detalii complete VIDEO

Prima variantă luată în calcul de poliţişti în cazul tragediei de pe A2, şi care tinde să devină oficială – potrivit România TV, este că prima maşină din această coloană era un autoturim Dacia Logan adaptat pentru „şcoala de şoferi”, care a fost lovită din spate de un Volkswagen Passat bleumarin.

Citeşte şi Starea răniţilor în accidentul de pe Austostrada Soarelui. Una dintre victime a murit la Spitalul Floreasca UPDATE

Şoferul primei maşini, un instructor auto care mergea la un parastas la Brăila, spune că a redus viteza pentru a circula în condiţii de siguranţă, deoarece vizibilitatea era de doar 20-30 de metri. În timp ce rula pe banda a doua, el a fost lovit puternic din spate de autoturismul Volkswagen Passat care circula, se pare, cu aproximativ 90 km/oră.

Citeşte şi Record trist. România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul morţilor în accidente rutiere

Instructorul auto a avut timp să tragă pe dreapta după accident, nu însă şi şoferul celeilalte maşini, care a fost lovită de un alt autoturism ce venea din urmă şi astfel s-a produs carambolul în care au fost implicate peste 30 de maşini. „Eram prima maşină. A venit cineva din spate şi m-a lovit. Eram la volan, circulam pe banda doi. Se poate circula şi pe banda întâi şi pe banda doi. Nu eram staţionat. Am redus viteza pentru că scria pe panourile alea să reducem viteza. Eu am redus viteza, îmi apăr viaţa mea. Nu aveam elev. Mergeam la Brăila la o pomană„, a declarat instructorul auto.

Surse din anchetă spun că ultima maşină care a intrat în vehiculele avariate şi blocate pe autostradă a rămas cu kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri pe oră.

Imagini cu autoturismul Logan de la Şcoala de şoferi şi instructorul auto care îl conducea: