Cum să ai cea mai bună conexiune la internet. Cât de sus trebuie să fie amplasat routerul pentru un semnal mai bun

Cum poți obține o conexiune mai bună la internet. Cât de des trebuie să oprim routerul și unde trebuie să fie amplasat.

26 mai 2023, 14:56
Cum să ai cea mai bună conexiune la internet. Cât de sus trebuie să fie amplasat routerul pentru un semnal mai bun
Cum să ai o conexiune mai bună la internet

Specialiștii în domeniu recomandă ca routerul WiFi să fie oprit măcar o dată la două luni, pentru a avea o viteză mai bună la internet. Importantă este și înălțimea la care este amplasat acesta.

O conexiune slabă la momentul nepotrivit ne poate enerva de-adevăratelea, însă există trucuri care ne ajută în acest sens. Printre acestea se află și un secret pe care  nu toți utilizatorii îl cunosc, dar unii experți îl recomandă.

Este vorba despre oprirea și repornirea routerului. IT-iștii recomandă ca routerul să fie oprit cel puțin o dată pe lună.

Citește și: România nu mai este ţara cu cel mai rapid internet. Ministrul Digitalizării: „Ne întrec ţările care au trecut rapid la 5G”

Oprirea routerului și repornirea acestuia nu e același lucru ca resetarea dispozitivului. Această funcție restabilește setările din fabrică ale dispozitivului.

Pentru a opri routerul, trebuie să îl scoți din priză și să aștepți aproximativ 15 secunde, apoi poate fi băgat înapoi în proză. Apoi, trebuie să așteptați câteva minute înainte de a-l porni. Trebuie să așteptați ca toate luminile de pe router să devină verzi.

Dacă routerul este legat de o aplicație, o puteți folosi pe aceasta pentru a-l opri și reporni. Astfel, vei avea o conexiune mai rapidă. Prin aceastp metodă poți împiedica supraîncălzirea dispozitivului.

Citește și: Ce viteză la internet are România și ce loc ocupă în lume, după ce anul trecut a ieșit din Top 10

Experții spun că routerul trebuie să fie așezat cât mai sus. Așa aveți șansa de a primi un semnal puternic în mai multe zone din locuință. Astfel, dispozitivele se vor conecta mai ușor la internet.

„Recomandăm să pui routerul la o înălțime de 1.5 – 2.1 metri de podea, fără să fie obstrucționat de obiecte”, recomandă experții Ritter Communications din SUA.

„Routerul tău emite unde radio care se răspândesc în sus și în jos de la sursă. Dacă poziționezi routerul la o distanță bună de podea, atunci vei avea semnal pe o arie mai mare”, au continuat aceștia.