Cristina Andreea Stan vine cu sfaturi pentru cei ce se află într-o relație și îi învață cum trebuie, de fapt, să arate o adevărată conexiune între două persoane.
Citește și Te cerţi des cu partenerul de viaţă? Iată 5 efecte negative asupra copilului tău
Cu o carieră impresionantă în domeniul psihologiei și relațiilor interumane, Cristina Andreea Stan aduce contribuții valoroase pentru îmbunătățirea vieții de cuplu.
Psiholog, terapeut sistemic și de cuplu, aceasta este și realizatoarea emisiunii „La plural”, difuzată pe Canal 33 HD, o platformă dedicată explorării relațiilor din perspective psihologică și spirituală.
Prin intermediul emisiunii sale, Cristina Andreea Stan aduce în fața publicului teme relevante și discuții în profunzime despre aspectele esențiale ale relațiilor interumane.
Emisiunea servește ca un ghid util pentru telespectatori, facilitând o mai bună înțelegere a sineului și a celor din jur.
Abordând subiecte variate și actuale, de la comunicare și rezolvarea conflictelor la intimitate și construirea unei relații solide, specialistul explorează o gamă diversificată de aspecte care alcătuiesc lumea complexă a relațiilor de cuplu.
„Dependenţa emoţională a fost una din poveștile mele de viaţă și, căutând să mă înţeleg și să mă ajut pe mine însămi, am descoperit că atunci când iubirea începe să doară, nu mai este iubire.
Iar când ar trebui să pleci dintr-o relaţie, pentru că nu ești bine acolo, dar nu te poţi rupe, aceea e dependenţă, nu iubire.
Prima mea carte, Vrei să iubești? Începe cu tine! tratează acest subiect al dependenţei emoţionale – cauzele, manifestările, recomandări pentru a o depăși.
Am avut o mulţime de nesiguranţe și de temeri, am avut relaţii dezastruoase și, atât în viaţa personală, cât și în cea profesională, am avut diverse eșecuri și nemulţumiri. Privind înapoi, înţeleg că toate acestea au fost necesare pentru a învăţa ceea ce este cu adevărat valoros: să ies din rolul de victimă, să mă recunosc, să mă iubesc, să mă accept.
După facultate, am urmat, la Barcelona, o formare pentru psihologi în domeniul dependenţei emoţionale și stimei de sine (la noi nu există așa ceva, deocamdată). Stima de sine influenţează foarte mult și relaţiile noastre cu toţi cei din jur, inclusiv relaţia de cuplu.
De fapt, dacă analizăm majoritatea problemelor psihologice care provoacă nesiguranţă, stres și chiar depresie, vom vedea că multe se bazează pe o lipsă de stimă de sine.
A avea o bună stimă de sine înseamnă să credem că avem abilităţile și resursele necesare pentru a putea face faţă cu succes provocărilor pe care viaţa ni le scoate în cale.
Atunci când stima de sine este bună, trăim totul mai frumos. Ne simţim mai în largul nostru, ne bucurăm mai mult de aspectele pozitive ale vieţii noastre și nu suntem paralizaţi de schimbările și dificultăţile neașteptate. Pe de altă parte, totul devine cenușiu cu o stimă de sine scăzută.
Citește și 9 semne că partenerul te înşală
Apar îndoielile, nesiguranţele, temerile, comparaţiile, sentimentele de inferioritate și toate acestea ne blochează. Ajungem să renunţăm la visurile noastre pentru că vom crede fie că nu merităm, fie că oricum nu am fi capabili să le atingem. Toate cele de mai sus se aplică și relaţiilor, pentru că în relaţii avem, mereu, ceea ce credem că merităm și ceea ce tolerăm”, a declarat Cristina Andreea Stan, potrivit Canal33.ro.