Cum să alegi o mobilă de calitate pentru locuința ta

Cumpărarea unei case este cu siguranță cea mai importantă achiziție pentru mulți dintre noi, atât din punct de vedere financiar, cât și emoțional. Pentru a transforma o casă în acasă însă, avem nevoie de timp, implicare și alegerea elementelor de mobilier care să ne reprezinte cu adevărat.

14 iun. 2021, 15:31
Cum să alegi o mobilă de calitate pentru locuința ta

Pentru a avea acel sentiment de liniște și de relaxare totală, locuința noastră trebuie să rezoneze cu personalitatea noastră și să expunem în jurul nostru tot ce ne place pentru a ne simți cu adevărat împliniți după o zi lungă.

Nimic nu se compară cu momentul în care putem savura un pahar cu vin pe canapea, la un film bun, după ce multe ore am fost prinși cu diverse lucruri de rezolvat. Acasă este așadar locul unde ne încărcam cu energie bună, ne liniștim și ne relaxăm pentru a face față provocărilor zilnice.

Cum transformăm însă o simplă casă în acasă? Cu siguranță prin a alege să o amenajăm într-un stil frumos și armonios, potrivit cu gusturile și personalitatea noastră. Cele mai importante elemente dintr-o locuință, indiferent de destinația camerei sunt reprezentate de piesele de mobilier. Iar acestea trebuie să fie potrivite nu numai din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere funcționalitate și calitate, pentru că nu schimbăm mobila în fiecare sezon.

Cum știi că alegi o mobilă de calitate care va fi rezistentă pentru mult timp, nu se va demoda și îți va îndeplini nevoile zilnice prin funcționalitatea ei?

Respectând trei criterii esențiale: mobila trebuie să fie realizată din materiale de calitate care să reziste în timp, finisajele și designul trebuie să fie executate perfect în cel mai mic detaliu și bineînțeles, aceasta trebuie să fie adaptată personalității și stilului tău de viață.

Durata de viață a mobilei este determinată de calitatea și tipul materialelor din care este realizată. Așadar, atunci când cumperi piesele, interesează-te din ce sunt confecționate.

De regulă, vei găsi trei mari grupe: PAL, MDF și lemn.

PAL (placa aglomerată din lemn) este compusă din rumeguș, ușoară și este disponibilă în diverse culori și modele, datorită plăcii decorative care se lipește deasupra, melamina.

MDF (placa din fibre lemnoase cu densitate medie) are o compoziție mai densă decât a PAL-ului, o suprafață mai fină și o durată de viață mai lungă decât a PAL-ului.

Mobilier din lemn este cu siguranță cel care va dura cel mai mult, va fi și dea cea mai înaltă calitate, dar care va costa și destul de mult față de primele două variante.

Așadar, atunci când găsești un tip de mobilă care îți place, primul pas este să afli cât mai multe detalii despre modul în care a fost produsă și evident, materialele folosite. Cere cât mai multe informații consilierilor din magazine și vezi dacă raportul calitate preț este cel optim pentru tine.

Un alt aspect important este să fii atent la finisajele mobilei. O piesă realizată cu grijă și atenție, nu numai că va arăta mai bine, dar va și rezista în timp. Atunci când cumperi mobila dorită verifică foarte bine muchiile și colțurile și bineînțeles întreaga suprafață, astfel încât să fii sigur că aceasta nu prezintă zgârieturi sau defecte.

Dincolo de aspectele de calitate și cele practice, cu siguranță mobila trebuie aleasă și în funcție de stilul tău de viață. Fă achiziția luând în considerare activitățile tale de zi cu zi, ce îți place să faci, câți membri are familia ta, care sunt nevoile voastre, încercând neapărat să proiectezi în viitor și să înțelegi cum se va schimba dinamica locuinței tale, dar și a nevoilor.

Dacă preferi spațiile aerisite, alege piese modulare și minimaliste. Dacă ești o persoană foarte activă din punct de vedere social și ai de multe ori invitați, investește într-o canapea destul de spațioasă pentru a încăpea toți prietenii și o zonă de dining generoasă. Dacă ai o pasiune legată de modă, ai grijă să alegi un dresing încăpător și comode unde să îți depozitezi toate accesoriile.

Pentru a bifa toate aceste trei criterii, recomandarea noastră este să vizitezi showroomuri de mobilă care aparțin unor producători consacrați și care au dovedit în timp că realizează produse de calitate și de durată.

Cu o experiență de 30 de ani și 70 de magazine în întreaga țară, Lems pune la dispoziția clienților săi piese de mobilier fabricate în România, de o calitate excepțională, designuri noi și creative. Indiferent de camera pe care dorești să o mobilezi, living, dormitor sau bucătărie, Lems are soluția potrivită pentru tine. Varietatea modelelor, sfaturile primite de la consultanții din fiecare magazin fizic, dar și site-ul în care sunt expuse piesele, te vor asigura că vei alege o mobilă de calitate, de durată, dar și foarte modernă. Pe lângă canapele, paturi, dresinguri, comode, module, diverse corpuri suspendate, rafturi și noptiere perfecte pentru dormitorul matrimonial, al copiilor sau pentru living, în portofoliul de produse sunt incluse și piese de mobiler dedicate bucătăriei, zonei de dining și chiar șeminee.