Cum să alegi un psiholog potrivit pentru copilul tău

Alegerea unui specialist pentru copilul tau este o sarcina dificila mai ales cand vorbim despre ceva atat de sensibil cum este sufletul. Intrucat copiii, mai ales cei mici, nu au inca puterea de a discerne si de a analiza critic, este extrem de important sa stii pe mana cui dai sufletul copilului tau si responsabilitatea alegerii corecte sta pe umerii tai. In alegerea unui psiholog, conteaza nu numai "chimia" dintre copil si specialist cat mai ales formarea profesionala si competentele pe care le detine psihologul. In plus fata de a sti cum sa ajunga la sufletul copilului, psihologul trebuie sa fie pregatit profesional pentru a identifica sursa problemei micutului tau si a interveni corect pentru remedierea acesteia.

30 mai 2018, 20:12
Cum să alegi un psiholog potrivit pentru copilul tău

Nu trebuie neaparat sa ajungi sa ai o „problema serioasa” pentru a apela la un psiholog. Este bine stiut ca este mai usor si mult mai ieftin sa previi decat decat sa repari.

Cele mai frecvente motive pentru care parintii apeleaza la un psiholog pentru copii sunt:

1. Sfaturi de educare si disciplinare a copiilor (parenting)
2. Probleme emotionale si de comportament
3. Dificultati de scris, citit sau calcul matematic, probleme de concentrare a atentiei si de invatare
4. Dificultati de socializare, de adaptare scolara sau de relationare in familie
5. Evaluarea inteligentei si descoperirea aptitudinilor
6. Alegerea traseului educational si a profesiei

Primul pas pe care trebuie sa il parcurgi este de a avea o evaluare psihologica si o analiza pertinenta a contextului de viata (scolar si familial) al copilului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.