Cum să alegi un web hosting de calitate pentru website-ul tău?

Alegerea unei firme de găzduire și a unui plan care să se potrivească perfect cu nevoile tale sunt niște lucruri pe care trebuie să le privești cu multă seriozitate.

02 mart. 2022, 12:04
Cum să alegi un web hosting de calitate pentru website-ul tău?

Călătoria ta în spațiul virtual începe cu firma de web hosting pe care o alegi. În funcție de calitatea serviciilor oferite de aceasta, tu, ca antreprenor te poți dezvolta mai rapid sau mai lent, ori, într-unele cazuri, dacă business-ul tău se desfășoară mai mult în mediul virtual, poți stagna.

Dar cu atât de mult firme care oferă servicii de web hosting pe piață, mai ales dacă ești abia la început de drum, este normal să ai dubii și să nu știi pe cine să alegi când vine vorba de un partener de încredere.

Alegerea unei firme de găzduire și a unui plan care să se potrivească perfect cu nevoile tale sunt niște lucruri pe care trebuie să le privești cu multă seriozitate. Nu toate firmele de găzduire oferă același tip de servicii și nici nu trebuie să te chinui să găsești o firmă care se ocupă chiar cu orice, ci doar să găsești una care îți îndeplinește toate nevoile.

În acest articol vom discuta mai departe despre despre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cauți la o firmă de găzduire online.

Ce înseamnă găzduire online?

Nu contează dacă au un website sau 50. Importanța înțelegerii rolului unei firme care oferă servicii de web hosting pentru afacerea ta este fix aceeași.

În esență, o firmă de găzduire este o firmă care îți oferă un loc unde să înregistrezi fișierele și alte date esențiale ale website-ului tău. În plus, ea se mai ocupă și cu furnizarea acelor date persoanelor care îți accesează website-ul.

Informația stocată pe serverul unei firme de web hosting poate include: videoclipuri, imagini, fișiere HTML și CSS care poruncesc temei tale cum să se comporte. Dacă îți imaginezi adresa website-ului tău și domeniul său ca o adresă reală, atunci poți să te gândești că serviciul de găzduire est chiar casa în sine.

Cum să alegi cea mai bună firmă de găzduire pentru tine?

  1. Cunoaște nevoile website-ului tău

Înainte de a începe căutările pentru cel mai bun serviciu de găzduire, trebuie să-ți faci o listă cu tot ce ai nevoie pentru website-ul tău. Pe urmă să stabilești care sunt prioritățile tale și să compari această listă cu serviciile pe care le oferă firmele de hosting pe care le-ai luat în calcul.

Dacă website-ul tău face parte dintr-o nișă anume, atunci ar trebui să iei în calcul acest lucru pentru că existe firme de hosting cu mai multă experiență în magazinele online, în platforme, în blogurile de fashion etc., decât competitorii lor și atunci s-ar putea să fie mai potrivite și pentru tine.

  1. Asigură-te că beneficiezi de cea mai bună ofertă de preț

Unele firme de găzduire oferă servicii la un preț mai mic pentru persoanele care vor să le închirieze serverele pe termen lung. De aceea, dacă ai în plan să îți faci un website, să-l dezvolți și să-l ții activ ani la rândul, atunci nu alege un serviciu de hosting pe care să-l plătești lunar, ci unul pe care să-l plătești anual pentru că s-ar putea să fie mai ieftin. Majoritatea firmelor de web hosting oferă reduceri pentru plata integrală a unui an la începutul perioadei de găzduire. Și de ce să plătești mai mult când chiar nu este nevoie, nu-i așa?

La început, când la plata serviciilor de web hosting se mai adaugă și multe alte cheltuieli pentru demararea activităților firmei, s-ar putea să fie tentant să plătești fragmentat, lunar. Dar gândește pe termen lung și conștientizează faptul că orice business are nevoie de cel puțin un an ca să se pună pe picioare și să-și consolideze reputația și alege servicii de durată.

  1. Alege un serviciu de web hosting care să-ți garanteze un uptime cât mai bun

Web hosting de calitate înseamnă în primul rând un uptime cât mai bun. Cuvântul uptime se referă la perioada de timp în care website-ul tău este activ și ca să oferi o experiență cât mai bună clienților tăi, aceasta trebuie să fie cât mai aproape de 100%.

Desigur, nu toate firmele de web hosting definesc conceptul de uptime în același mod. Dar dacă vrei calitate premium trebuie să te orientezi către compania care îți garantează că website-ul tău va fi activ aproape tot timpul în care beneficiază de găzduire pe serverele sale.


loading...