Cum să arăți de 30 de ani, la vârsta de 50 de ani. Secretul vitaminelor pentru femei şi minunile pe care le fac acestea

Aportul regulat al anumitor vitamine va afecta pozitiv nu doar aspectul, ci și bunăstarea femeilor, spune nutriționistul Elena Solomatina.

22 mai 2022, 08:37
Cum să arăți de 30 de ani, la vârsta de 50 de ani. Secretul vitaminelor pentru femei şi minunile pe care le fac acestea

Odată cu vârsta, nevoia de vitamine a corpului feminin crește. Ce fel de suplimente ar trebui incluse în dieta zilnică pentru femeile de peste 50 de ani, explică dieteticianul Elena Solomatina.

Ce le oferă vitamina D femeilor

Specialistii spun că, după vârsta de 50 de ani, femeile trebuie sa ia mai des vitamina D. Aceasta îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului imunitar şi reduce iritabilitatea. De asemenea, are un efect bun asupra stării pielii.

Spectrul de acțiune al vitaminei D este foarte larg. De exemplu, ajută la absorbția calciului. Calciul este foarte necesar pentru femeile în vârstă, deoarece acestea prezintă un risc crescut de osteoporoză. Există mai puțini fitoestrogeni în organism și protejează femeile de multe probleme”, a explicat medicul.

Citește și De ce e bine să mănânci ceapă înainte de culcare. Beneficiile neştiute ale consumului de ceapă

Un plus separat al acestei vitamine este o îmbunătățire a dispoziției, care este deosebit de importantă pentru femei în timpul menopauzei. În acest moment, experiența sexului frumos se schimbă de dispoziție: de la fericire la iritabilitate. De multe ori se ajunge chiar la depresie. „Toate acestea implică o deteriorare a aspectului. Iritabilitatea apare adesea din cauza lipsei de vitamina D. Este responsabilă și de starea noastră de spirit”, a explicat specialistul.

Ce alimente conțin vitamina D:

Hering;
Sardea;
Macrou;
Somon;
Stridii;
Caviar roșu și negru;
Ficat de cod;
Lapte bogat în grăsimi.

Puteți reface vitamina D din organism şi cu ajutorul băilor de soare. Totuşi, expunerea excesivă la soare poate duce la dezvoltarea melanomului.

Ce le oferă vitamina C femeilor

Elena Solomatina susţine că, pe lânga vitamina D, femeile după 50 de ani au nevoie de vitamina C. Este implicată în sinteza colagenului, care este responsabil de starea pielii şi a vaselor de sânge.

Ce alimente conțin vitamina C:

Varză murată;
Măceșe;
Ardei gras,
Kiwi;
Citrice.

Ce le oferă vitamina A femeilor

Vitamina A asigură reînnoirea corespunzătoare a membranelor mucoase și a celulelor pielii. De asemenea, aportul acestei vitamine este de a normaliza funcționarea sistemului imunitar.

Citește și Ceapa verde face minuni pentru ten. Trucul pe care toate româncele trebuie să îl știe!

Ce alimente conțin vitamina A:

Produse lactate;
Unt;
Gălbenuș de ou.

Nutriționistul a amintit de beta-caroten, „predecesorul” vitaminei A. Acesta poate fi completat prin consumul de morcovi, caise, cătină și dovleac. Și, în general, produse de o nuanță galben-portocalie.

Ce le oferă femeilor vitamina B

Vitamina B, potrivit expertului, este necesară pentru normalizarea metabolismului grăsimilor, proteinelor și carbohidraților. Cel mai important din acest grup de substanțe este B12.

B12 este responsabilă pentru dezvoltarea abilităților cognitive, respectiv memorarea și asimilarea de noi informații. De asemenea, în jurisdicția sa, destul de ciudat, este mersul unei persoane.

Ce alimente conțin vitamina B:

Pâine;
Cereale integrale;
Carne;
Ficat.