Cum să călătoreşti în fiecare lună a anului în străinătate, cu mai puţin de 100 de euro. Sfaturi practice

Pasiunea pentru călătorii nu se poate manifesta numai de două ori pe an în vacanţă de vară şi în cea de Crăciun. Pentru a descoperi măcar oraşele cunoscute din Europa ai nevoie de cel puţin 30-40 de escapade de weekend. A călători atât de mult ai putea crede că implică foarte mulţi bani şi mult timp liber, dar nu e chiar aşa, potrivit one.ro.

27 ian. 2017, 13:24
Cum să călătoreşti în fiecare lună a anului în străinătate, cu mai puţin de 100 de euro. Sfaturi practice

Cum să găseşti bilete ieftine de avion?

Pentru că la început e cel mai greu, ar fi bine ca aventura să înceapă cu vacanţe scurte, de două-trei zile, în oraşe cunoscute şi accesibile. Ryanair, Wizz Air şi Blue Air au preţuri avantajoase către mai toate capitalele europene.

Un exemplu bun este Roma. Preţul unui bilet până în capitala Italiei începe de la 8 euro, iar o noapte de cazare lângă Termini Station într-o cameră de două persoane costă aproximativ 50 de euro. Preţurile variază în funcţie de preferinţele tale şi bugetul pe care îl ai. Poţi să alegi să împarţi camera cu alte persoane şi să plăteşti în jur de 10 euro pe noapte într-un hostel sau să cauţi ceva cu standarde mai ridicate şi să plateşti în jur de 80-90 de euro pe noapte.

Dacă te descurci mai greu la început cu căutările pentru vacanţele tale, Kinderonnie.ro este o platforma unde vei găsi zilnic 2-3 oferte avantajoase pe care le poţi lua în considerare.

Cum poţi să te cazezi GRATIS?

Dacă esti prietenos, deschis şi ai spirit de aventură, Couchsurfing este pentru tine! Practic, tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi, să cauţi gazda potrivită şi să trimiţi o cerere prin care informezi persoana respectivă ce intenţii ai şi de ce îţi doreşti să te găzduiască. Dedică ceva timp studierii profilului gazdei şi asigură-te că are cel puţin 4-5 referinţe.

De asemenea, nu trimite un mesaj în grabă, nimeni nu vrea să primească pe cineva gratis la el în casă dacă nu este sigur că va avea parte de o experienţă frumoasă. Construieşte-ţi cererea ţinând cont de informaţiile pe care le ai despre gazda (de pe profilul ei) şi subliniază ce poţi oferi în schimbul nopţilor de cazare. Poate poţi să le găteşti într-o noapte, poate poţi să le oferi lecţii de română. Orice poţi împărtăşi cu ei, merită menţionat.

Cum împachetezi totul într-o singură valiză?

La companiile low-cost (Ryanair, Wizz Air, Blue Air) marele dezavantaj îl reprezintă bagajul. Acesta trebuie să se încadreze în anumite limite şi, de asemenea, să nu conţină anumite obiecte.

Să călătoreşti cu o singură valiză nu e chiar atât de greu precum pare. Dacă te foloseşti de anumite tehnici arhi-cunoscute ca făcutul hainelor sul în loc de împachetatul clasic sau scoaterea tuturor obiectelor din cutii, volumul bagajului tău se va reduce considerabil şi vei reuşi să treci cu bine de controlul din aeroport.