Cum să calmezi un bebeluş agitat. Masează aceste 7 puncte

De cate ori bebelusul se confrunta cu un disconfort, parintii se simt neputinciosi. Singura modalitate prin care bebelusul comunica este plansul, iar cand epuizeaza toate posibilele cauze (scutec ud, foame, oboseala, plictiseala etc.), parintii se gandesc la motive legate de sanatate: constipatie, durere, congestii nazale, raceala.

06 dec. 2017, 12:56
Cum să calmezi un bebeluş agitat. Masează aceste 7 puncte

Desi consultul medical este imperios necesar atunci cand nu reusesti sa opresti plansul bebelusului, pana cand ajungi in fata unui specialist poti incerca reflexoterapia.

Fiecare parte din talpa piciorului corespunde unui anumit organ si, daca apesi respectivele puncte, poti reduce disconfortul pe care bebelusl il resimte din diverse motive.
Consulta fotografia de mai jos si maseaza punctele respective pentru a calma un bebelus agitat.

ATENTIE! Aceste sfaturi nu inlocuiesc un consult medical de specialitate.

1. Cap si dinti
Marginile degetelor de la picioare corespund capului si dintilor bebelusului. Daca bebelusul este agitat din pricina eruptiei dentare, maseaza usor marginile degetelor pentru a-l linisti.

2. Sinusuri
Centrul degetelor corespunde sinusurilor. Atunci cand bebelusul este infundat in nas sau ii curge nasul, freaca degetele de la picioruse pe centru.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.