Cum să câștigi 1.000 de euro pe lună. Soluțiile românilor descurcăreți

România are printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană. În disperare de cauză, unii caută soluții să facă rost de bani altfel decât prin muncă.

12 feb. 2024, 15:22
Cum să câștigi 1.000 de euro pe lună. Soluțiile românilor descurcăreți

Românii sunt cei mai expuși riscului de sărăcie şi excluziune socială din Uniunea Europeană, arată statisticile Eurostat. Și cu toate acestea, într-o țară în care circa o treime dintre salariați câștigă lunar salariul minim pe economie, sunt și români care reușesc să facă bani și din piatră seacă.

Citește și: Salarii majorate la 5.079 de lei net. Primele de Sărbători au crescut substanţial media veniturilor

Un bărbat a postat pe grupul de Facebook „Tineri antreprenori – sfaturi, idei și business” întrebarea: „Bună ziua. O întrebare poate retorică și poate nepotrivită… dacă nu ai bani, ce activități ai putea face că să produci 1000 de euro? Exclus angajarea. Asta în ideea că plecând de la experiență realizării primei sume de 1.000 de euro vrei să dezvolți pentru mai mult”.

„Uber, Bolt, videochat, escortă, crypto, joc piramidal, mlm…”, a fost unul dintre răspunsurile primite, potrivit Adevarul.

Alții au venit cu ironii și cu glume. „”Ai nevoie cel puțin de o cagulă și un cuțit. Și condiție fizică”, a glumit alt internaut. „Pistol opțional?”, a intervenit altcineva în discuție. „Nu mai e nevoie de condiție fizică, se intră pe pile”, l-a completat altul.

Alții au continuat cu sugestii și idei serioase. „Dacă nu ai absolut nici un ban, singurul bun de valoare ești tu, timpul tău, cunoștințele tale. Consultanță sau servicii”, a fost o altă părere. „Consiliere în familii. Asigurari. Pensii private etc. Două-trei seminarii în cea ce vrei sa faci”, a punctat unul.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Cu două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil”

„Când îți faci firmă crezi că numai vei câștiga? Mulți bani se vor duce pe taxe și impozite, contabil, furnizori, cheltuielile firmei curent, chirie, internet, softuri etc. Poate la final să speri că vei rămâne cu 1.000 de euro curați. O rețetă nu are nimeni cred. Totul depinde de ce știi să faci și cum vei administra firma. La teorie mulți vor fi grozavi de sfătoși. Dar realitatea bate filmul”, a spus un alt internaut. A fost imediat contrazis: „Dacă știi să o administrezi vei și câștiga. Eu de exemplu nu lucrez, însă știu să îmi administrez firma. Am început cu buzunarele goale, asta ca idee pentru antreprenori daca îți dorești ceva faci.”

„Ne recomanzi teacheri / traineri online care predau online folosind Studylia.com. Comisionul de affiliate e de 20 de euro sau 80 per teacher”, a scris cineva într-o româno-engleză suficient de clară.