Cum să consumi roşiile în cel mai sănătos mod. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic: „Aşa sunt mai nutritive decât cele consumate crude”

Roşiile se află printre legumele care au mare succes în preferinţele românilor. Într-un sendviş sau o salată gustoasă, aceste alimente au numeroase beneficii pentru sănătate.

22 mart. 2022, 14:21
Cum să consumi roşiile în cel mai sănătos mod. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic: „Aşa sunt mai nutritive decât cele consumate crude”

Cum să consumi roşiile în cel mai sănătos mod. Puţini ştiu însă că cea mai bună variantă pentru a ne bucura de toţi nutrienţii acestor legume este să le preparăm la cuptor. Mihaela Bilic vinde secretele cele mai râvnite în ceea ce priveşte modul de preparare a roşiilor.

Cum să consumi roşiile în cel mai sănătos mod. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic: „Aşa sunt mai nutritive decât cele consumate crude”

„Roșiile sunt mai valoroase gătite, decât crude. Am putea considera roșia ca fiind leguma preferată a românilor. Însă știați că valoarea ei nutritivă crește atunci când este gătită? Roșia conține licopen, acel antioxidant valoros din familia carotenoidelor.

Ei bine, licopenul se absoarbe mai eficient în prezența grăsimilor, fiind un pigment liposolubil; în plus el se eliberează mai rapid dacă roșia este strivită/pasată, transformată în sos/piure – deci la cratiță cu ele, cu un strop de ulei! Cantitatea de licopen nu variază semnificativ de la un soi de roșie la altul și nici nu e influențată de modul de coacere (în solar sau la soare).

Însă concentrația de licopen crește de 8-10 ori în sosul de tomate și în bulion, față de roșia proaspătă. Prin gătit este distrusă o mică parte din vitamina C, însă conținutul de mineralele (potasiu, magneziu) și fibrele nu suferă nicio modificare.

Citeşte şi: Planta de la sat care are beneficii senzaționale pentru sănătatea fizică și mentală. Mihaela Bilic a făcut anunțul: ”E un fel de multi-medicament eficient”
În 1995 cei de la Harvard au publicat un studiu care arăta scăderea cu 20-35% a riscului de cancer de prostată la cei care consumau sos tomat din belșug (80g/zi). Un studiu finlandez a arătat că riscul de infarct scade cu 59% la cei care au un aport crescut de licopen, iar cercetătorii din Verona au confirmat că acest pigment roșu protejează inima. Între timp licopenul s-a dovedit benefic și împotriva cancerului pulmonar sau de stomac, ca să nu mai vorbim de protecția pielii împotriva razelor UV și a îmbătrânirii. Așa că dacă vă trebuia un argument pentru consumul de tocănițe, paste, supe și mâncăruri cu sos roșu, acum îl aveți.”,a  spus nutriţionistul pe contul personal de Instagram.

Citeşte şi: Mihaela Bilic dezvăluie cele mai mari secrete ale Postului Paștelui. La ce alimente trebuie să avem grijă: Nu hrănesc celulele, ci mai degrabă le ruginesc!