Cum să cucereşti o mamă singură

Viaţa înseamnă permanenţă schimbare, veşnice surprize, unele bune, altele nu. Astfel, de tot mai multe ori (din păcate) copilul ajunge să crească doar cu mamă. Multe mame singure se dedică exclusiv copilului, convinse fiind că nu e cazul să îşi complice existenţa cu o nouă relaţie, că nu au timp, că nu vor să provoace copilului o suferinţa în caz de ne-adaptare la noul lor partener, aşa că renunţarea pare a fi deseori soluţia cea mai la îndemână. Însă o mamă echilibrată este întâi de toate o femeie împlinită. Deci, mai devreme sau mai târziu, o mămica singură trebuie să îşi amintească şi de ea şi să înceapă să cunoască un potenţial viitor tata pentru copilul ei. 

30 sept. 2018, 20:00
Cum să cucereşti o mamă singură

Sa cuceresti o femeie care are un copil nu e cel mai simplu lucru din lume.

Dragi barbati care va aventurati intr-o misiune aparent imposibila, e bine sa stiti ca e posibil sa fie nevoie sa va sacrificati spontaneitatea cand iesiti cu o asemenea femeie, dar sunt multe alte moduri creative sa ii aratati dragostea voastra. Mamele singure apreciaza foarte mult barbatii responsabili, onesti, respectuosi si stabili, dar asta nu inseamna ca ele nu se abandoneaza iubirii. 

Fii direct si sincer cu ea

Mamele singure au nevoie de previzibilitate. Spune-i cat mai clar ce vrei de la relatia voastra, fie ca e vorba de o relatie ocazionala sau de o eventuala casatorie. Ea nu te va respinge daca esti sincer cu ea spunandu-i ca nu cauti o relatie serioasa, caci este realista si cu picioarele pe pamant. Insa daca simti ca lucrurile evolueaza intr-o directie serioasa, e important sa discuti onest acest aspect cu o mama singura, mai repede decat ai face-o cu o femeie fara copii. 

Respecta-i obligatiile

Nu o face sa se simta vinovata daca anuleaza o iesire cu tine ca sa aiba grija de copilul ei bolnav. Fii rabdator daca simti ca esti pe planul doi pentru ca cel mic are probleme la scoala sau are nevoie de o perioada de sprijin emotional suplimentar. Acest aspect e cu atat mai important daca tatal copilului nu e prin anturajul lui constant. Daca te simti ignorat, trimite-i un buchet de flori si un mesaj care sa-i spuna ca te gandesti la ea. Si neaparat intreab-o daca o poti ajuta cu ceva. Chiar daca stii ca raspunsul va fi cel mai probabil „nu”, gestul va „marca” multe puncte in favoarea ta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.