Cum să devii soţia perfectă a unui nazist: Regulamentul SINISTRU al nevestelor soldaţilor SS

Fostul dictator nazist Adolf Hitler şi-a condus viaţa după propriile lui reguli. A simţit însă nevoia să instituie reguli stricte şi în rândul armatelor sale, mai ales în cel al ofiţerilor cu funcţii în ierarhia nazistă. Obsesia pentru perfecţiune l-a împins pe Hitler şi mai departe, determinându-l să impună un cod cu reguli stricte şi femeilor care voiau să se mărite cu ofiţeri nazişti.

14 aug. 2013, 05:52

Hitler a pornit de la ideea că soldaţii săi trebuie să aibă alături de ei partenere de viaţă perfecte, care să aibă grijă de ei şi de familiile lor, să-i înţeleagă şi să le rămână devotate o viaţă întreagă. Astfel au apărut „şcolile de soţii” înfiinţate de Partidul Naţional-Socialist German (partidul nazist german, n.r.), pe unde aspirantele la căsătoria cu un ofiţer din Al Treilea Reich era obligatoriu să treacă înainte de a se căsători, potrivit unor documente recent descoperite în Arhivele Federale din Berlin.

Un sinistru cod de reguli ce guverna aceste „şcoli” pentru viitoarele neveste ale naziştilor, conduse de Gertrud Scholtz-Klink, o apropriată a lui Heinrich Himmler, le învăţa pe femei cum trebuie să gătească, să îngrijească o gospodărie, să spele vase şi rufe, să calce, să coasă, să decoreze casa şi să-şi crească copiii. Dar înainte de toate, femeile erau învăţate cum să îl idolatrizeze pe „Fuhrer”, scrie Daily Mail.

Citeşte şi: Hitler are „urmaşi”: Satul din fosta Germanie de Est unde trăiesc neo-naziştii

Aspirantele la titlul de soţie de ofiţer nazist erau învăţate şi cum să se comporte în societate, ca, de pildă, cum să poarte o conversaţie la un coctail, o serată sau la alte petreceri. De asemenea, erau instruite cum să-şi înveţe copiii să îl venereze pe Hitler, şi nu pe Dumnezeu. Prima „şcoală de neveste” de nazişti a fost înfiinţată acum 75 de ani, pe Insula Schwanenwerder, de pe Lacul Wannsee, în afara Berlinului, potrivit documentelelor din Arhiva Federală.

În afară de „regulamentul” viitoarelor soţii de ofiţeri nazişti, în Arhive s-au găsit şi certificate de absolvire a acestei şcoli de către ce aveau să devină soţii de ofiţeri SS, pe care era imprimat „Arborele Vieţii” germanic şi pe care absolventele îl primeau după ce încheiau cursul de 6 luni. Fără acest certificat, nicio absolventă nu se putea căsători cu un ofiţer nazist, mai precizează publicaţia britanică.

„O viaţă de familie puternică, pentru a crea o naţiune puternică şi pură”

„Şcoala nevestelor” de ofiţeri din Al Treilea Reich a fost rodul unei colaborări între Scholtz-Klink şi Heinrich Himmler, ofiţer nazist obsedat de superioritatea germanilor asupra tuturor raselor de oameni de pe glob, precum şi de o „viaţă puternică de familie, care să creeze o naţiune puternică şi pură”.

Citeşte şi: Margot Wolk, degustătoarea Fuhrer-ului, face primele dezvăluiri: Hitler era vegetarian

În acest scop, Himmler a semnat, în 1936, acel decret care prevedea neveste cu „şcoală” specială pentru ofiţerii lui Hitler, unde femeile erau obligate să înveţe şi despre rasele umane, precum şi noţiuni de Genetică. Conducătoarea şcolii, Scholtz-Klink, le îndoctrina pe cursante cu discursuri naziste şi le repeta constant că misiunea lor de a procrea sub regimul nazist este de natură „divină” şi că ele vor contribui astfel la „perpetuarea unei rase pure”.

Scholtz-Klink a fost singura femeie cu rangul cel mai înalt în ierarhia nazistă din istoria celui de-al Treilea Reich. Ea a urmat cu stricteţe directivele Partidului Nazist şi nu a dmis la cursurile sale nicio femeie de origine evreiască, vreo ţigancă sau femei cu tulburări psihice, diformităţi sau alte defecte fizice.

Într-un discurs rostit în faţa liderilor nazişti, în 1935, ea le-a spus acestora: „Femeile trebuie să fie călăuzitorii spirituali şi reginele secrete ale poporului nostru, alese de soartă pentru această misiune specială (…)Voi aveţi nevoie de noi, depindeţi de noi…”

Citeşte şi: Adolf Hitler suferea de paranoia când a lansat teza „soluţiei finale”

În cadrul şcolii de soţii de ofiţeri nazişti, cursantele jurau să înfăptuiască o serie de lucruri. Astfel, ele le jurau credinţă „până la moarte” lui Adolf Hitler, Heinrich Himmler şi celorlaţi lideri ai Partidului Nazist, să fie până la capăt „susţinătoarele rasei germane„, să se căsătorească în cadrul unei ceremonii neo-păgâne, în faţa unui funcţionar al Partidului Nazist şi a unui „altar” cu însemnele naziste (SS, n.r.) şi cu frunză de stejar. Nu în ulimul rând, ele jurau că „toţi copiii născuţi dintr-o asemenea căsătorii vor fi crescuţi în conformitate cu idealurile Partidului Naţional Socialist Muncitoresc German”.