Cum să faci bani dintr-un blog. Află reţeta de la un blogger de top

Încă nu este foarte clar dacă blogging-ul este un hobby sau o meserie. Tot mai mulţi români şi-au făcut blog, chiar dacă mulţi dintre ei nu au expertiză pe un anumit domeniu şi speră să câştige cât mai mulţi bani. Dar care este reţeta succesului în blogosferă?  

24 apr. 2012, 05:55
Cum să faci bani dintr-un blog. Află reţeta de la un blogger de top

„Nu ştiu dacă există o întrebare mai dezbătută decât aceasta în blogosferă, la fel de bine cum nu există o reţetă, alta decât una extrem de bun-simţ ca multă muncă constantă, vizibilitate şi atragerea unei audienţe ofertante pentru branduri / agenţii”, a declarat, pentru RTV.NET, Costin Cocioabă, managing director al agentiei Bakers Digital şi blogger la refresh.ro.

Potrivit acestuia, perioada de la anonimat la renume în blogosferă, depinde de conţinut şi cât de activ este în comunitate. „Am cunoscut bloggeri care «s-au ridicat» şi în 2-3 luni, însă citesc bloggeri care scriu de ani de zile şi nu-i cunosc decât cei vechi din blogosferă”, a mai spus  reprezentantul agenţiei.

Bloggingul nu este aşa uşor, cel puţin statisticile arată că rata de abandon a site-urilor este destul de ridicată în România.

„Dacă e să judecăm dupa ZeList.ro, al cărui univers este format din 64.000 de bloguri, avem aproape 12.000 de bloguri care au publicat cel puţin un articol în ultimele 30 de zile”, a mai spus Costin Cocioabă.

Avantajul de a fi persoana publică ţi-ar duce blogul pe profit din prima.

„Depinde de cine scrie blogul. O vedetă TV, de exemplu, îl poate face profitabil din prima luna”, a mai declarat managing directorul Bakers Digital.