Cum să faci bani UŞOR, de pe urma fluturilor. UE acordă subvenţii importante

Publicat: Joi, 22 Mai 2014 12:48 // Actualizat: Joi, 22 Mai 2014 12:48 // Sursa: romaniatv.net

Aproape o mie de fermieri din judeţul Cluj primesc sute de euro de la Uniunea Europeană pentru că pe terenurile lor trăieşte o specie de fluturi pe cale de dispariţie. Singura condiţie impusă este ca proprietarii să nu cosească iarba până la finalul verii, pentru ca insectele să nu fie deranjate.

Albăstrelul furnicilor este un fluture care zboară în voie peste dealurile din jurul Clujului. Este o specie rară care nu poate fi deranjată nici de oameni sau animale, iar fermierii care au terenuri în zonele în care trăiesc cele patru specii de fluri din familia Maculinea sunt recompensaţi cu subvenţii de la Uniunea Europeană.

Ioan Vultur este doar unul din cei peste 900 de agricultori din zonă care ia anual 240 de euro pentru fiecare hectar de teren pe care sunt fluturii. "Eu am 3 hectare pe care trăiesc aceşti fluturi, sunt mulţumit de subventia pe care o primesc. Cu ea acopăr impozitele, taxele şi mai rămân cu ceva", a declarat el, pentru România TV.

Fermierii trebuie să ţină cont de câteva indicaţii clare, altfel pierd banii: păşunatul pe aceste suprafeţe trebuie efectuat cu cel mult patru oi pe hectar, iar cositul pe aceste suprafeţe poate începe numai după data de 25 august.

Un profesor universitar a fost cel care a luptat ca fluturii să fie protejaţi în România. "Noi avem ceea ce niciodată n-a avut Europa, aici lângă Cluj, toate cele patru specii se găsesc în acelaşi loc, pe Dealurile Clujului. De ce s-au menţinut aici sau de ce îi mai avem noi şi nu îi mai au alţii? Pentru că agricultura tradiţională s-a menţinut la noi până în zilele noastre", spune Laszlo Rakosi, profesor la Facultatea de Biologie a Universităţii din Cluj Napoca.

Specialiştii speră ca fluturii protejaţi de fermieri să devină o atracţie turistică.

Citeşte şi Un fenomen neobişnuit: Fluturii beau lacrimile ţestoaselor FOTO

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 mai 13:02
...de euro de la Uniunea Europeană pentru că pe terenurile lor trăieşte o specie de fluturi pe cale de dispariţie. Citește mai departe… ...
22 mai 13:00
...
Aproape o mie de fermieri din judeţul Cluj primesc sute de euro de la Uniunea Europeană...
22 mai 12:59
Răspunde | Votează email 0 email
Http://Tiny.Cc/RoML

Esti Captivat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://Tiny.Cc/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti beneficia de Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://Tiny.Cc/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Alege link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://Tiny.Cc/RoML
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H