Cum să faci cafeaua perfectă. 4 reguli esenţiale de urmat

Cafeaua perfectă. Puţină lume nu bea cafea şi, totuşi, puţină lume cunoaşte secretul preparării cafelei perfecte. Pentru a bea cea mai bună cafea trebuie să pui fix două linguriţe de cafea (10 grame) la fiecare 180 ml de apa. Apa trebuie să fie aproape de temperatură de fierbere (90-96 grade Celsius), astfel încât să extragi cât mai multă savoare din cafea.

01 mart. 2018, 20:45
Cum să faci cafeaua perfectă. 4 reguli esenţiale de urmat

ATENTIE! NU tine cafeaua la frigider. Desi multe mituri urbane sustin ca spatiul ideal de depozitare a cafelei este frigiderul, acest lucru NU este adevarat. In frigider se va face condens de fiecare data cand deschizi usa, iar astfel cafeaua se va umezi. Pentru a pastra prospetimea cafelei aceasta trebuie tinuta intr-un recipient opac, la temperatura camerei.

Cafeaua perfecta – Regula #1. Cafea proaspata

Cafeaua perfecta este cea din boabe proaspat macinate. N-ar fi rau sa iti dotezi bucataria cu o rasnita de cafea. Te vei bucura de banii dati in fiecare zi. In plus, boabele de cafea trebuie depozitate intr-un recipient ermetic, de sticla sau din ceramica, pentru a nu „capta” din proprietatile materialului din care este construit recipientul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


loading...