Cum să faci cafeaua perfectă la ibric. Nu vei mai vrea altă reţetă

Povestea cafelei pentru cei mai mulți dintre noi pleacă de aici, de la coadă ibricului, de la o cafea la ibric. Mie unul mi se pare grozav, pentru că în față ibricului este cel mai la indemană să cunoști esența cafelei, să realizezi că ai în fată un produs agricol preparat termic cu apă fierbinte.

25 nov. 2018, 06:45
Cum să faci cafeaua perfectă la ibric. Nu vei mai vrea altă reţetă

Şi dacă, ori de câte ori te afli în faţa aragazului preparând orice alt produs agricol (fie că sunt legume, fructe, carne sau orice altă materie prima), îţi pui întrebarea de unde vine, cât de bun sau cât de sănătos este, atunci sigur vei remarca că şi boaba de cafea merită exact acelaşi interes. Interes pentru originea ei, modul de procesare şi modul de preparare, astfel încât produsul final, care se va afla în ceaşca ta, să fie cel mai bun cu putinţă. Mai mult, tot perspectiva de a găti o cafea face evident că proporţia potrivită de cafea şi apă, timpul şi temperatura sunt parametrii care vor influenţa gustul cafelei pe care o vei bea.

Prin urmare hai să începem de la a bea o cafea la ibric mai bună. Pentru asta nu ai nevoie de investiţii, de echipamente, de accesorii, de nimic. Nimic altceva în afară de o cafea bună şi puţină atenţie la paşii necesari preparării cafelei. Aşa cum spun în fiecare articol, aceasta este doar metoda care îmi place mie cel mai mult, o intersecţie de reguli scrise şi nescrise amestecate cu multe încercări şi degustări. 

Pregătire

Pentru că e cafea la ibric, în primul rând ai nevoie de un ibric. Povestea ibricului este cât de complicată sau de simplă vrei tu. Ca majoritatea echipamentelor necesare pregătirii cafelei şi ibricul poate varia de la unul de sub 10 lei până la unele care costă câteva sute de lei.

Diferenţele sunt la nivel de construcţie, material, formă, design etc. şi au, desigur, influenţă asupra calităţii cafelei. Totuşi nu te lăsa păcălit(ă).

 Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.