Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă

În multe rețete de omletă jumări se recomandă să adaugi un strop de smântână sau lapte integral. Dar eu îți propun să încerci altceva.

02 feb. 2024, 12:20
Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă

Ouăle jumări nu ar trebui să aibă o listă lungă de ingrediente, și nici eu nu o voi face mai lungă. De fapt, ingredientul pe care o să-ți spun să-l adaugi este aproape deloc un ingredient. Este vorba de apă și este nevoie doar de o picătură din paharul din care bei chiar acum. Așa poți obține cea mai pufoasă omletă jumări.

În multe rețete de omletă jumări se recomandă să adaugi un strop de smântână sau lapte integral. Ideea este că aceste ingrediente îmbunătățesc gustul (lactatele sunt gustoase), frăgezimea (grăsimea din lactate întrerupe proteinele din ouă) și aspectul pufos (apa din lactate se transformă în abur). Ceea ce e bine și frumos, cu excepția faptului că în frigiderul meu rar se găsește smântână sau lapte integral, iar apa este cel mai mare ajutor în bucătărie. Ouăle aburite sunt cel mai bun exemplu în acest sens, atunci când nu vrei să folosești ulei. Prin tehnica de aburire se produce un nor, iar ouăle ies atât de pufoase încât îți e mai mare dragul de ele! Dar nu ai nevoie de atâta apă pentru a obține acel aspect pufos. Chiar și o picătură poate face diferența. Cu cât mai multă apă pui, cu atât se produce mai multă vaporizare, iar ouăle devin mai pufoase.

Vezi AICI SECRETUL: Cum pregătești, de fapt, cea mai pufoasă omletă jumări.