Cum să faci curăţenie după amenajarea sau zugrăvirea locuinţei

Comoditatea se plăteşte. Cei care nu au timp de curăţenie după zugravirea sau amenajarea locuinţei pot apela la firmele de curăţenie. Acest lucru implică bineînţeles şi cheltuieli suplimentare.

17 mai 2012, 06:48
Cum să faci curăţenie după amenajarea sau zugrăvirea locuinţei

Oricât ar fi de îngrijiţi zguravii pe care îi angajaţi să vă renoveze locuinţa, după zugraveală, casa este plină de ipsos, de praf şi de vopsea lavabilă, atât pe podea, cât şi pe geamuri. Pentru aceia care dispun de venituri mai mari, şi nu numai, întrucât curăţenia după zugraveală nu se face în fiecare zi, o modalitate foarte comodă ar fi angajarea unei firme care face curăţenie la domiciliu.

Preţul pentru curăţarea unui apartament variază în funcţie de suprafaţă. „Mai întâi se deplasează cineva de la noi de la firma acasă la client, vede despre ce este vorba şi apoi se semnează un contract”, a spus pentru RTV.NET Cristina Sima, reprezentant al firmei Curăţenie Crisstal. În contract, persoana care va reprezenta firma va stipula toate operaţiunile pe care urmează să le facă echipa de curăţenie.

Nimic nu este uitat

„De obicei, în cazul unei zugrăveli, trebuie curăţate geamurile, corpurile de iluminat, plinta, caloriferele, uşile, ramele geamurilor, masca de aer condiţionat, instalaţiile sanitare, instalaţiile electrice şi altele”, a precizat Cristina Sima.

Preţul unei curăţenii la domiciliu după ce s-au făcut lucrări de amenajare variază între 2 şi 10 lei pe metrul pătrat. „Cu cât apartamentul sau casa respectivă este mai mare cu atât şi preţul pe metrul pătrat va fi mai mic”, a spus Valentin Dumitru, directorul firmei de curăţenie cu site-ul curatluna.ro.

Cât durează curăţenia

Echipele care sunt trimise să cureţe după zugraveli nu depăşesc patru-cinci oameni. O echipă alcatuită din cinci oameni vă va lasa apartamentul de două camere curat după maximum cinci ore de muncă. „Am spus cinci ore ca să îmi iau eu o marjă de siguranţă, dar poate dura mai puţin de atât”, a mai spus aceasta.

Pentru liniştea clienţilor, personalul folosit în astfel de situaţii este angajat cu carte de muncă, stabil, fiind atent selecţionat, având control medical şi mai ales cazierul curat.