Cum să faci dintr-un apartament cu două camere unul cu trei camere. Vezi cât ar costa schimbarea

Publicat: Vineri, 11 Aprilie 2014 09:30 // Actualizat: Vineri, 11 Aprilie 2014 20:13 // Sursa: romaniatv.net

Cum criza încă nu a plecat din buzunarele românilor, o soluţie pentru cei care vor o locuinţă mai mare ar fi mărirea apartamentului pe care îl au. Demolarea debaralelor, mutarea livingului pe hol şi a bucătăriei pe balcon transformă un apartament cu două camere într-unul cu trei. Transformarea va necesita ceva efort finaciar din partea proprietarului, precum şi timp.

Primul pas pentru modificarea unui apartament, fie că afectează structura clădirii, fie că nu, se face în direcţia primăriei.

"Mai întâi trebuie obţinut certificatul de urbanism, după care o firmă de specialitate va întocmi proiectul, care trebuie să aibă ştampila arhitectului structurist. Dosarul va fi depus la primărie. În funcţie de acest proiect, primăria eliberează autorizaţia reamenajării apartamentului", a spus pentru RomaniaTV.net arhitectul de interior Alina Dinu.

Citeşte şi Tapetul este iar la modă. Ce culori preferă românii

Întocmirea proiectului de către o firmă de specialitate costă aproximativ 5-7 euro pe metrul pătrat amenajat. Contra cost, aceeaşi firmă se poate ocupa şi de eliberarea autorizaţiei de construcţie. Primul pas către "mărirea" apartamentului este demolarea debaralelor de pe hol. Astfel se va obţine un living destul de spaţios.

Dispariţia uşilor face spaţiul mai mare

"Livingul se poate deschide prin culoare sau prin dispariţia tuturor uşilor, în afară de uşa de la baie. În plus, pentru a da senzaţia de spaţiu este indicat decuparea pereţilor sub diferite forme şi montarea de rigips cu spoturi luminoase", a spus pentru RomaniaTV.net Irina Constantin, designer în cadrul firmei Knox Design.

O altă mutare importantă care va trebui făcută la un apartament cu două camere pentru a deveni unul cu trei camere este cea a bucătariei pe balcon. Această lucrare necesită termoizolarea fostului balcon, începând cu placarea pereţilor interiori şi exteriori cu plăci de polistiren, precum şi montarea de geam termoizolant. În plus, pentru a exploata la maximum spaţiul, bucătăria din fostul balcon va fi dotată cu mobilier suspendat, iar utilităţile vor putea fi încastrate în mobilier.

"În locul bucătăriei, în funcţie de confortul apartamentului, se va obţine un dormitor mai mic sau mai mare", a spus pentru RomaniaTV.net Arlet Ana, arhitect de interior.

Citeşte şi Aer uscat în casă. Sfaturi pentru o umidificare naturală

Fosta sufragerie devine un dormitor generos

Fosta sufragerie a apartamentului va deveni un dormitor matrimonial foarte generos ca spaţiu.

"Fiind destul de spaţios, în acel dormitor se poate construi din gips-carton un dressing de doi metri pătraţi", a spus pentru RomaniaTV.net Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL.

Dacă se adaugă şi dormitorul iniţial al apartamentului, proprietarul va beneficia de un apartament cu trei camere. Pentru a folosi cât mai mult spaţiul disponibil, designerii de interior recomandă ca instalaţiile de încalzire să fie mascate în mobilier.

Preţul pentru o astfel de modificare, în varianta lux, cu tot cu mobilier, începe de la aproximativ 12.000 de euro, din care aproximativ 40% reprezintă cheltuieli cu mobilierul. Dacă se vor folosi materiale cu preţuri minime, transformarea va costa în jur de 5000 de euro.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 apr 12:25
Răspunde | Votează email 0 email
Mitza
Am ras cu lacrimi,incredibila aberatie ! Mutati voi bucataria pe balcon fara apa, canalizare, gaze...doar daca " bucataria " consta intr-un cuptor cu microunde !
Parca il aud pe Toma Caragiu- Dumnezeu sa-l odihneasca ! - in scheciul " O, brad frumos ! " , in care zapacea toata casa din cauza masutei cu bradul ...
11 apr 21:00
...o soluţie pentru cei care vor o locuinţă mai mare ar fi mărirea apartamentului pe care îl au. Citește mai departe…

...
11 apr 15:36
Răspunde | Votează email 0 email
jus
As dori sa comentez urmatoarele:
1. intrebare catre "specialistul" in amenajari interioare: ce este acela un arhitect structurist? ori este arhitect ori structurist. sau numai o persoana cu ambele calificari poate face amenajari?
2. este interzis prin lege efectuarea oricaror interventii menite sa modifice structura de rezistenta a unui imobil! se pot poate asemena modificari dar trebuie tratate in anasmablu si nu punctual, deci exclus pt un bloc de exemplu decat daca vrei sa te viziteze vecinii de la etajele superioare instant.
3. termoizolarea cu polistiren pe interior este foarte daunatoare pentru sanatate. de ce trebuie sa izolezi si pe interior si pe exterior? doar ca sa arunci banii si sa pierzi din spatiul si asa minuscul si incomod al unui balcon transformat in chicineta / oficiu.
multumesc
11 apr 09:39
...

Cum criza încă nu a plecat din buzunarele românilor, o soluţie pentru cei care vor o...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H