Cum să faci prăjitura ”Desertul casei” după rețeta Iulianei Tudor. Vedeta a dezvăluit secretul care o face delicioasă!

Iuliana Tudor vine în prag de sărbători cu o rețetă delicioasă, moștenită de la bunica ei. Vedeta TVR a dezvăluit secretul ”desertului casei”, preparatul care face de fiecare dată furori în familia sa.

23 dec. 2021, 18:11
Cum să faci prăjitura ”Desertul casei” după rețeta Iulianei Tudor. Vedeta a dezvăluit secretul care o face delicioasă!

Cum să faci prăjitura ”Desertul casei” după rețeta Iulianei Tudor.  Această prăjitură specială nu-i lipsește de pe masă vedetei TVR la nicio sărbătoare, iar de cele mai multe ori e preparată de mama sa.Ingrediente:

BLAT
– 1 cană de zahăr, 1 cană de apă, 1 ou, ½ cană de ulei, 1 lingură bicarbonat stins,  ½ linguriță amoniac,  făină
CREMĂ
– 1 pachet de unt, 100 g zahăr pudră, 500 ml lapte, 3 linguri de făină, gem de prune, nucă pisată

Mod de prepareare:

”½ cană de zahăr  se pune la ars pe foc mic într-o cratiță până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă și se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mișcări ușoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins, ½ linguriță amoniac și făină – cât cuprinde. De aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine.

Citește și: Evusheld, o combinație de anticorpi monoclonali cu acțiune prelungită, își păstrează activitatea neutralizanta împotriva variantei Omicron, arată studiile desfășurate de universitățile Oxford și Washington
Pentru cremă aveți nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el) cu 100 g zahăr pudră și se lasă deoparte. Apoi, jumătate de litru de lapte cu 3 linguri făină se amestecă într-o cratiță la foc mic până capătă consistență de ciulama. Când s-a răcit, în amestec se încorporează crema de unt.

Când s-au răcit ingredientele, se pregătește prăjitura: se pune o foaie de prăjitură, un  strat de cremă, un strat de gem de prune peste care presărăm nucă, apoi iar o foaie de prăjitură, un strat de cremă, apoi gem și tot așa. Prăjitura se pune la presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele. Poftă bună!”, le-a urat Iuliana Tudor fanilor săi.

Citește și: Desertul care e un adevărat miracol pentru organismul uman. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul: Cel mai deștept preparat. E mai ceva decât un medicament!