Cum să foloseşti în mod corect aerul condiţionat. La ce temperatură trebuie setat vara

Din cauza căldurii excesive din timpul verii, foarte multe persoane setează aerul condiționat la temperaturi foarte joase. Acest lucru poate avea efecte negative asupra sănătății și a mediului înconjurător.

05 iul. 2023, 17:14
Cum să foloseşti în mod corect aerul condiţionat. La ce temperatură trebuie setat vara
Cum să foloseşti în mod corect aerul condiţionat. La ce temperatură trebuie setat vara

Cum să foloseşti în mod corect aerul condiţionat. Potrivit specialiștilor, în zilele caniculare de vară, aerul condiționat trebuie să fie setat cu cel mult 10°C sub nivelul temperaturii de afară, dacă vrem să ne protejăm sănătatea. Conform standardelor internaţionale, nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiţionat sub 25 °C şi nici la o temperatură cu mai mult de 6 °C sub cea de la exterior, scrie ego.ro.

Citeşte şi: Sfaturi ANPC pentru cumpărători, la achiziţionarea produselor alimentare în perioade caniculare

Principalul motiv pentru care nu este indicat să setăm o temperatură mai joasă la aerul condiționat este că temperaturile mici reduc umiditatea la interior, ceea ce duce la o uscare a membranelor din nas și din gât, iar acest lucru poate determina simptome asemănătoare răcelii.

De asemenea, cu cât setați aerul condiționat la o temperatură mai joasă, cu atât aparatul va consuma mai multă energie electrică. Acest lucru poate duce la facturi mai mari la energie electrică și poate pune presiune asupra resurselor energetice.

Citeşte şi: Cea mai rapidă dietă de slăbit înainte de concediu. Sfatul esenţial transmis de Cori Grămescu: „E foarte important!”

În plus, diferența bruscă de temperatură între interior și exterior poate provoca un dezechilibru termic în organism. Experiența unui contrast excesiv de temperatură poate fi șocantă pentru corp și poate afecta sistemul imunitar, determinând riscul de răceală sau gripă. Temperaturile foarte scăzute pot cauza disconfort fizic, cum ar fi senzația de frig excesiv, uscăciunea ochilor și a gâtului și durerile musculare. De asemenea, poate provoca apariția sau exacerbarea afecțiunilor respiratorii și a alergiilor.