Cum să iei permisul uitându-te în palmă. Trucuri care te fac să fii cel mai bun şofer

Cum să faci parcări laterale simplu, cine are prioritate în sensul giratoriu cu mai multe benzi sau cum să îţi dai seama uitându-te în propria palmă dacă ai voie sau nu să staţionezi pe un drum naţional sau pe unul judeţean. Trucuri pentru obţinerea permisul de conducere, dar şi povestea instructorului care a scris un manual pentru cei "care vor să ia carnetul şi să înveţe pe degete".

23 iul. 2014, 13:14

Un instructor auto din Suceava, Constantin Apetrei, a publicat recent o carte care îi ajută pe viitorii şoferi să înveţe mult mai uşor legislaţia privind chiar în palma lor, scrie adevarul.ro. Cu alte cuvinte, intructorul auto susţine că a descoperit în cei zece ani de experienţă pe care i-a acumulat până acum că metoda mnemotehnică (ansamblu de procedee care înlesnesc memorarea cunoştinţelor pe baza unor asociaţii dirijate) este cea mai bună pentru învăţarea rapidă a modului în care cei care îşi doresc permis de conducere trebuie să acţioneze în trafic.

Citeşte şi Şoferi „handicapaţi”. Cele mai nesimţite parcări făcute în Cluj GALERIE FOTO. Trimite şi tu imagini!

Parcarea laterală, explicată pas cu pas

„După ce am văzut că există un spaţiu suficient, dăm drumul la avarii şi tragem autovehiculul nostru paralel cu cel din faţă astfel că distanţa dintre ele să nu fie mai mare de 50 de centimetri între geamurile laterale ale autovehiculelor. Al doilea punct de reper de care trebuie să ţinem cont este că barele din spate ale ambelor autovehicule trebuie să se găsească pe aceeaşi dreaptă imaginară”, se precizează în manual de învăţare rapidă realizat de Constantin Apetrei.

Citeşte şi INCREDIBIL, dar ADEVĂRAT. Cele mai NEINSPIRATE parcări. Cum au obţinut aceşti şoferi permisul? FOTO

De asemenea, al treilea pas pentru realizare unei parcări laterale este descris astfel: „tragem de volan o tură dreapta şi introducem maneta schimbătorului de viteză în retur, ne asigurăm din toate direcţiile , dând drumul autovehiculului să se deplaseze în retur foarte încet până când colţul barei dreapta al maşinii în spatele căruia parcăm, în această situaţie oprim autovehiculul şi rotim volanul stânga maxim, după care ne continuăm drumul în retur până când autovehiculul nostru ajunge paralel cu trotuarul, în această situaţie oprim şi scoatem maneta de viteze din retur”, se mai precizează în cartea scrisă de instructor.