Cum să ierţi? 6 tehnici concrete să poţi ierta mai uşor. Două rugăciuni puternice de iertare şi dezlegare

Multa lume vorbeste despre iertare si despre beneficiile ei, insa nu intotdeauna sa ierti este un proces usor. Cum poti ierta pe cineva care, prin actiunile sale, a influentat negativ viata ta, familia ta, casnicia ta? Cum eliberezi furia si durerea din sufletul tau pentru a putea ierta?

11 mai 2019, 05:23
Cum să ierţi? 6 tehnici concrete să poţi ierta mai uşor. Două rugăciuni puternice de iertare şi dezlegare

“Este cu adevarat iertare atunci cand poti spune unui om: MULTUMESC pentru aceasta experienta!” Oprah Winfrey.

“Iertare nu inseamna sa recunosti cine are sau nu are dreptate, iertare inseamna sa faci ceea ce este corect” – Maestrul Choa Kok Sui

Tehnicile de mai jos te ajuta in procesul de iertare si te invata cum sa gestionezi experientele neplacute din viata ta, pentru a putea continua sa traiesti si sa iubesti.

 

Iertare # Metoda 1: Iubeste mai mult

Cand doi oameni incearca sa fie apropiati, pot exista frictiuni. DRAGOSTEA este lubrifiantul, sub toate formele sale – ganduri de iubire, sentimente de iubire, cuvinte de dragoste, actiuni dragastoase” – Maestrul Choa Kok Sui

Cateodata ne concentram atat de mult pe probleme si pe diferente, incat uitam de timpurile bune petrecute in compania prietenilor, rudelor, colegilor si, in loc sa ne simtim fericiti si recunoscatori, incepem sa simtim insatisfactia si frustrarea.

De cele mai multe ori, oamenii sunt raniti de catre cei dragi si mai putin de straini.

Ca sa ierti, trebuie sa iubesti mai mult. Iubind vei fi mai deschis, mai intelegator, mai iertator. Ca sa-ti fie si mai usor, gandeste-te la cum actionezi cand copilul tau greseste ceva. Nu ai cum sa fii foarte furios, pentru ca il iubesti foarte mult. Si fiecare particica din iubirea pentru el, neutralizeaza furia pe care o poti resimti. Daca actionezi la fel si cu ceilalti, fie ca sunt rude, prieteni, colegi, de fiecare data cand esti iritat si frustrat din cauza lor, energia iubirii va actiona ca un lubrifiant si nu vor mai exista frictiuni.

Nu poti sa ierti fara sa iubesti!” – Maya Angelou

Iertare # Metoda 2: Pune-te in pielea celuilalt

Trebuie sa fim realisti, toti oamenii gresesc. Nimeni nu este perfect. Cu totii facem greseli, iar greseala inseamna evolutie. De aceea n-ar trebui sa facem mare caz atunci cand cineva comite o eroare. Invata cum sa ierti! Fara aceste greseli n-am putea evolua, nu ne-am putea dezvolta. N-am putea invata. Este foarte important sa facem greseli si sa invatam din ele si sa nu le mai repetam.

Asa ca, atunci cand te simti ranit, nu reactiona imediat. Asteapta un moment, gandeste, pune-te in pielea celuilalt, vezi situatia din mai multe perspective. Analizeaza care sunt motivele pentru care o persoana ar reactiona asa, de ce te simti tu furios si ce ai face ca sa corectezi actiunea si ca sa ierti.

Deseori oamenii se ranesc reciproc pentru ca nu reusesc sa se puna in pielea celorlalti, sa inteleaga emotiile acestora.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO