Cum sa incepi ziua în forta. Ce sa faci în fiecare dimineata inainte de cafea

Incepe-ti ziua cu un banc bun sau un filmulet amuzant si te vei detensiona.â, dar cel maiimporatnt este sa iesi la lumina.

08 mai 2022, 21:56
Cum sa incepi ziua în forta. Ce sa faci în fiecare dimineata inainte de cafea

Primul lucru la care te gandesti dimineata ca sa te trezesti este sa-ti faci o cafea. Dar stii cum sa cresti rapid nivelul energiei, fara sa bei cafea? Incearca aceste trucuri si vei vedea ca nici cafeaua nu-si face efectul atat de repede.

Iata cum sa cresti rapid nivelul energiei.

1.     Iesi la lumina
Expunerea la lumina naturala are numeroase beneficii pentru sanatate. Lumina stimuleaza productia de vitamina D, imbunatateste starea de spirit si creste performanta si starea de alerga. Cercetatorii au descoperit ca expunerea la lumina diminetii, nu doar ca te trezeste mai repede, insa imbunatateste si calitatea somnului de noapte, intrucat regleaza ceasul biologic. Iar un somn bun, contribuie la sporirea energiei de a doua zi.

Dieta de urgenţă este cea mai căutată pe Google: Iată cum poţi slabi instant 3-4 kilograme!
2.     Miroase uleiuri esentiale energizante
Ai taiat vreodata o portocala si sa simti ca mirosul acesteia te-a revigorat? Acesta este efectul pe care il au anumite arome. Potrivit Fundatiei americane a somnului, mirosul de citrice accentueaza starea de alerta, dar totodata creste sentimentul de calm si fericire. De asemenea, menta sporeste capacitatea de concentrare, in timp ce rozmarinul mareste performanta. Aroma de eucalipt creste claritatea mentala si starea de spirit.

3.     Fa un dus rece
Gandeste-te la cat de relaxat si confortabil esti in asternuturile calde. Te simti ca intr-un cocon. Inchipuie-ti cum te va trezi un dus rece sau macar sa-ti dai cu apa rece pe fata! Apa rece trimite impulsuri electrice catre creier. Acestea raspunde prin cresterea starii de alerta, claritate mentala si imbunatatirea nivelului energiei.

Alte beneficii ale dusului rece sunt cresterea nivelului de endorfine, imbunatatirea metabolismului si a circulatiei. Toate aduc un plus de energie, fara sa bei macar un strop de cafea.

Spălatul pe păr cu bere are o mulțime de beneficii. Iată ce ai de făcut ca să scapi complet de mătreață și de căderea părului
4.     Asculta muzica optimista
Muzica are un efect imediat asupra starii de spirit. In functie de tipul ei, poti izbucni in plans sau, dimpotriva, iti poti imbunatati starea de spirit. Pune-ti dimineata muzica energizanta, care sa iti creasca pofta de viata. Un studiu realizat cu ciclisti a scos la iveala faptul ca sportivii care ascultau muzica in timpul uror curse, consumau cu 7% mai putin oxigen decat cei care nu ascultau muzica.

Muzica optimista ii ajuta pe atleti sa isi pastreze calul si concentrarea si sa invinga mai usor oboseala.

5.     Razi
Rasul este cel mai bun medicament. Potrivit Mayo Clinic, rasul creste nivelul de oxigen, stimuleaza inima si plamanii, creste nivelul endorfinelor si reduce nivelul stresului. De asemenea, rasul creste pe termen scurt pulsul si tensiunea arteriala, mult mai repede decat ar face-o  cofeina.

Incepe-ti ziua cu un banc bun sau un filmulet amuzant si te vei detensiona.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.