Cum să îndepărtați ușor mirosul de fum de țigară din propria locuință. Câteva trucuri rapide și eficiente

Sunt persoane care nu fumează în casă, dar care, totuși, fac o excepție atunci când au musafiri. Cu siguranță vi s-a întâmplat și vouă. V-ați strâns cu gașca de prieteni la voi acasă și le-ați permis să fumeze, gândindu-vă că următoarea zi aerisiți bine și mirosul dispare.

09 mart. 2022, 13:50
Cum să îndepărtați ușor mirosul de fum de țigară din propria locuință. Câteva trucuri rapide și eficiente

Cum să îndepărtați ușor mirosul de fum de țigară din propria locuință. Desigur, de preferat este să nu fumați în casă. Nu numai din cauza mirosului neplăcut, ci pentru că e fumul de țigară poate fi foarte periculos chiar și pentru fumătorii pasivi. De asemenea, mirosul de țigară intră în haine, în piele, păr, canapea, covor, perdele, și conține substanțe chimice active ce provoacă probleme de sănătate.

Dar dacă, totuși, permiteți fumatul acasă e important să cunoașteți câteva trucuri pentru a face mirosul să dispară mai ușor. În primul rând e necesar să deschideți toate ferestrele din casă ca să puteți aerisi cât timp faceți curățenie.

Apoi, aveți nevoie de câteva obiecte și substanțe: cârpe curate, găleată, strecurătoare, oțet, bicarbonat de sodiu.

Câteva trucuri rapide și eficiente pentru a îndepărta mirosul de fum de țigară

Pentru țesături e indicat să folosiți oțet. Și aici ne referim la perne, lenjerie de pat, perdele, draperii, pături. Dacă aveți o mașină de spălat mare, puteți arunca toate acestea printr-un ciclu de spălare la rece cu 2 căni de oțet adăugate la încărcătură. E important să nu folosiți căldură mare pentru a le usca fiindcă nu face decât să reactiveze mirosul de fum.

Folosiți bicarbonat de sodiu pentru covoare și mobilă. Presărați o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe toate suprafețele moi din casă. Cel mai simplu mod este să folosiți o cană de măsurare și o strecurătoare mare. Umpleți cana de măsurare cu bicarbonat de sodiu, apoi duceți-o în zona pe care doriți să o presărați. Turnați puțin bicarbonat de sodiu în strecurătoare, apoi scuturați-o peste covor sau țesătură. Acest lucru vă va ajuta să îl dispersați uniform pe toată suprafața.

Mai e o variantă, însă e mult mai costisitoare. Dacă ați fumat în casă o perioadă îndelungată de timp și nu reușiți sub nicio formă să alungați mirosul de fum, probabil va fi nevoie să revopsiți întregul interior și să înlocuiți parchetul.