Cum să întăreşti comunicarea în cuplu

Una dintre cele mai comune greseli in comunicarea dintre barbati si femei vine din faptul ca mult prea multi oameni, in special barbati, care considera ca sexul este acelasi lucru cu romantismul. Ei cred ca daca viata sexuala este normala atunci nu mai este nevoie de nimic altceva. Strans legat de aceasta notiune vine credinta ca orice activitate romantica in afara dormitorului se va incheia, automat, cu o partida de sex.

25 mart. 2019, 07:32
Cum să întăreşti comunicarea în cuplu

Iar presupunerea de mai sus este o sabie cu doua taisuri. Multi oameni considera ca sarutul si imbratisarea sunt preludii pentru sex. Ceea ce inseamna ca atunci cand nu au chef de amor, nu doresc sa fie sarutati sau imbratisati intrucat presupun ca in acest fel ajung in pat.

Acest lucru poate fi adevarat in cuplurile in care ambii parteneri au stabilit clar ca imbratisarea si sarutul conduc, automat, la sex. Asadar primii oameni pot evita contactul fizic daca nu este atasat de sex, iar al doilea grup pot evita contactul fizic intrucat se tem ca va duce la sex in momentul mepotrivit.

In ambele cazuri, partenerul care doreste contact fizic non sexual nu primeste nimic.

Comunicarea este vitala in aceasta zona. Partenera care doreste atingere romantica trebuie sa explica ca isi doreste un contact fizic ce nu este legat de sex. Trebuie sa explice ca asa cum un automobil are nevoie de ulei pentru ca motorul sa functioneze cum trebuie, la fel si ea are nevoie de imbratisari, saruturi si tineri de mana pentru a simti ca spiritul ei sa ramana la nivel ridicat.

In orice caz, problemele de acest fel se intalnesc si in randul femeilor. Unele femei tanjesc dupa romantism insa in mod intentionat isi suprima libidoul odata ce nevoia le-a fost satisfacuta intrucat sunt prea ocupate ori preocupate de altceva. Sunt satisfacute cu imbratisari si saruturi insa nu iau in calcul ce i-ar satisface pe partenerii lor.

Desi interludiile romantice nu trebuie sa duca la sex, insa daca se indreapta in aceea directie nu este in regula ca barbatul sa fie refuzat de fiecare data. Daca o femeie isi permita sa se excite mai tare atunci ar trebui sa se bucure de o partida de sex si de un orgasm.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.