Cum să înţelegi limbajul partenerului şi să nu vă mai certaţi

Comunicarea este piatra de incercare a oricarei relaţii. Ea reintareste increderea, permite partenerului de viata sa creasca si sa evolueze ca individ si este o metoda de baza prin care sa iti impartasesti problemele, frustrarile, fricile, sperantele, succesul cu persoana care ar trebui sa iti fie cel mai bun prieten.

26 apr. 2013, 05:46
Cum să înţelegi limbajul partenerului şi să nu vă mai certaţi

Cum comunică diferit femeile de bărbaţi

Conform specialistilor, barbatii comunica pentru a face schimb de informatii: ceea ce este important pentru ei e continutul. Ei vorbesc despre lucruri si situatii – afaceri, sport, mancare, etc – mai degeaba decat despre oameni. Ei privesc faptele, nu detaliile. Ei sunt orientati spre rezultat. Ei se concentreaza sa rezolve probleme si nu au tendinta sa ceara ajutor sau directii de actiune. Barbatii sunt in competitie.

Femeile, pe de alta parte, vorbesc ca sa construiasca o relationare. Ele vorbesc despre oameni, analizeaza sentimente, emotii si idei si sunt orientate spre relatii. Ele cer rapid ce au nevoie si accepta ajutor si directii. Femeile coopereaza intre ele.

Barbatii isi intaresc legatura intre ei prin subiecte si activitati impartasite in timp ce femeile, prin vorbit.

Cum putem vorbi aceeasi limba

Femeile si barbatii vorbesc, pur si simplu, limbi diferite. Pentru a comunica eficient cu partenerul sau partenera de viata, trebuie mai intai sa ii intelegem limbajul. Multe confruntari domestice zilnice apar doar din lipsa de comunicare clara. De exemplu, daca sotia il intreaba pe sot cum a fost ziua sa la job si primeste un raspuns abrupt si scurt „bine”, ea trebuie sa inteleaga faptul ca, daca el nu ii descrie in detaliu cum i-a fost ziua, nu inseamna ca nu o iubeste sau ca are ceva cu ea. Dar asa comunica barbatii: ei dau rezultatul, nu detaliile.

Pe de alta parte, uneori sotul poate sa nu inteleaga nevoile sotiei lui. De exemplu, el se poate supara ca ea vorbeste prea mult la telefon. Sotul trebuie sa inteleaga ca pentru sotia lui, acea discutie telefonica cu prietena, mama sau sora ii confera sustinere emotionala si ii construieste relatia cu cine vorbeste. Asa isi construiesc femeile relatiile cu alti oameni. Barbatii au de regula conversatii scurte, pentru ca ei fac schimb de fapte si concluzii si nu mai au ce spune dupa aceea. Femeile vorbesc mult mai mult pentru ca ele intra in detalii despre ce simt si ce gandesc.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro