Cum să îţi ajuţi copilul să depăşească o frică

Dacă ai un copil care este măcinat de o frică, este timpul să iei măsuri. Tratează fiecare problema cu tact, potrivit vârstei pe care o are, astfel încât să reuşeşti să-i dai suficientă încredere ca să depăşească toate aceste temeri.

13 aug. 2014, 19:48
Cum să îţi ajuţi copilul să depăşească o frică

Iata ce pasi ai putea sa aplici:

1. Intelege-i frica

Imaginatia copiilor nu are limite, asa ca in mintea lui este cu totul altceva fata de ce vezi sau iti inchipui tu. Frica de intuneric poate insemna faptul ca cel mic isi imagineaza monstri care il asteapta in fiecare colt intunecat al camerei. Cu timpul unele frici vor disparea si vor aparea altele noi, in functie de noile informatii captate din mediul inconjurator. Important este sa-l deprinzi cu abilitatea de a gestiona stresul.

2. Vorbeste-i

Vorbeste tot timpul cu copilul tau. Lasa-l sa-ti spuna ce frici are, fara sa-i reprosezi ca e o prostie. Pentru el nu este deloc asa si, cu tipul, sa va feri sa mai vina sa tine sa-ti spuna pasurile. Povesteste-i despre fricile tale si cum le-ai depasit, cum te-ai simtit. Arata intelegere cand iti spune ca ii este frica de ceva, ca-l intelegi si ca-l vei sustine pana la capat pentru a trece peste respectiva frica. Aceste discutii vor creste legatura emotionala dintre tine si copilul tau si va sti ca iti pasa de sentimentele si trairile lui.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi TOP 10 cele mai AMUZANTE FOBII