Cum să îţi decorezi casa în funcţie de zodie FOTO

Semnul zodiacal ne influenţează multe aspecte ale personalităţii, printre care şi stilul în care ne amenajăm locuinţa. Berbecii au o pasiune pentru avantgardism, iar Gemenii adoră schimbările. Iată care sunt preferinţele în design interior, în funcţie de zodie.

05 iul. 2013, 05:52
Cum să îţi decorezi casa în funcţie de zodie FOTO

Berbec

Berbecul este dinamic şi foarte hotărât. În schimb, lipsa unui spirit organizatoric şi a insistenţei îi poate dăuna. Are nevoie de un spaţiu simplu, bine organizat, care să îi reflecte energia şi tinde spre un stil minimalist. Berbecului îi place să încerce noi idei şi adoră să folosească culori calde, precum roşu, portocaliu şi galben.

Taur

Vesel şi senzual, Taurul apreciază interioarele simple, bazate pe confort şi lux. Câteodată, natura lui conservatoare îl face puţin reticent la schimbare, însă casa sa reflectă o pasiune pentru lucrurile frumoase. Taurul adoră antichităţile, florile proaspete şi materialele pufoase. Mai mult, Taurul are tot ce trebuie în bucătărie, fiind pasionat de gătit, dar camera sa preferată este livingul. Mobila de calitate este însoţită, deseori, de un pian sau de un sistem audio performant. Culorile preferate sunt nuanţele de verde, pământii şi rozul închis.

Gemeni

Gemenii se simt la fel de confortabil într-un cort, precum într-o cameră luxoasă de hotel, iar casa lor reflectă capacitatea lor de adaptare. Mobila din living este aranjată astfel încât conversaţiile să poată fi purtate cu uşurinţă, iar accesoriile sunt aranjate astfel încât să încurajeze discuţiile. Obiectele Gemenilor sunt, de multe ori, expuse în perechi. Fascinaţi de noile tendinţe, Gemenilor le place să fie primii care încearcă noul aspect. Această zodie este atrasă de stilul modern, cu linii simple şi finisaje metalice. Culoarea preferată este galben, însă Gemenii se bucură şi de albastru şi de verde.

Leu

Leul este mândru de casa frumoasă decorată de el. Adoră decoraţiunile elegante, mobila teatrală, accesoriile exotice, oglinzile şi lumina ornamentală. Leului îi place să distreze oamenii, aşa că bucătăria lui este deseori echipată cu o insulă sau o masă mare, pentru ca oamenii să îl poată vizita în timp ce găteşte. De asemenea, el are un bar cu o mare varietate de băuturi. Pe de altă parte, Leul îşi petrece mult timp în dormitorul multi-funcţional creat de el. Culorile favorite sunt portocaliu, roşu, galben şi mov.

Fecioara

Meticuloasă şi organizată, Fecioara nu suportă dezordinea şi este foarte atentă la detalii. Are nevoie de un spaţiu mare pentru depozitare, pentru că locuinţa ei este întotdeauna ordonată şi curată. Fecioarele adoră mobila vintage, mai ales lemnul deschis la culoare şi sticla. Camerele sunt aranjate pentru încurajarea conversaţiei, iar mobila contrastează frumos cu pereţi care sunt pictaţi în albastru, verde gălbui, gri taupe sau crem. Fecioara preferă mobila funcţională.

Balanţa

Casa Balanţei este echilibrată şi armonioasă. Ea preferă un stil mai tradiţional, cu perechi de lămpi, oglinzi, picturi şi vaze aşezat simetric. Eleganţa ei naturală şi simţul estetic o fac să caute mobilier de calitate şi nu va ezita să cheltuie mai mulţi bani pentru un obiect cu un design frumos. Balanţa preferă spaţiile deschise, bine aerisite, iar tonurile de albastru şi de verde opal o ajută să creeze acel spaţiu plin de prospeţime la care visează. Îi va lua ceva timp să se decidă asupra culorii, dar, la final, creaţia sa va fi artistică şi armonioasă.

Scorpion

Nevoia Scorpionului pentru intimitate va duce la crearea unui refugiu, unde să se poată ascunde de lumea exterioară. Adora designul şi decoraţiunile dramatice, un pic misterioase. Accesoriile alese cu atenţie sunt cheia succesului. Scorpionul, un artist din fire, ia o mobilă veche şi o transformă în ceva spectaculos. Culorile sale preferate sunt roşu, portocaliu şi negru, ideale pentru un design teatral. El adoră materialele luxoase, precum catifeaua sau mătasea, dar şi pielea. Scorpionului îi place să folosească marmura şi oglinzile.

Săgetătorul

Interioarele Săgetătorilor reflectă o pasiune pentru călătorii şi au un caracter primitor. Săgetătorului îi place să îşi petreacă timpul cu familia şi cu prietenii. Optimismul şi veselia sa îl fac să aleagă o mobilă perfectă pentru primirea oaspeţilor – multe canapele, fotolii, măsuţe. Suvenirurile din călătoriile sale sunt aranjate prin toată casa şi reflectă un stil eclectic. Movul, turcoazul şi albastrul regal sunt culorile preferate. Câteva fotografii, perne confortabile şi jocuri pot fi găsite şi ele în casă.

Capricorn

Capricornul este responsabil şi disciplinat, având un stil foarte practic. Casa sa este decorată cu mobilă simplă, foloseşte mult lemn şi piele, cu câteva accente care să aducă un pic de confort, precum o mulţime de perne şi un covor oriental. Are nevoie de un colţişor pentru birou, precum şi un loc pentru etalarea premiilor, întrucât Capricornul este foarte mândru de împlinirile sale. Culorile favorite includ tonuri închise de pământ, gri şi verdele pădurii.

Vărsător

Independent şi neconvenţional, Vărsătorul adoră designul modern şi se înconjoară cu electronice de ultimă generaţie, având o mulţime de gadget-uri în toată casa. Vărsătorul are nevoie de un spaţiu mare pentru a-şi reîncărca bateriile. Decorul este, deseori, monocromatic, în nuanţe de violet şi albastru electric şi adoră mobila şi accesoriile din metal. Un suflet creativ, Vărsătorului îi place să renoveze.

Peşti

Peştele are imaginaţie, intuiţie şi este sensibil, aşa că nu îi este frică să amestece stiluri diferite. Are nevoie de spaţiu pentru meditaţie şi pentru a-şi exprima creativitatea. Peştele adoră nuanţele deschise de albastru şi de verde şi ferestrele mari. Întotdeauna înconjurat de lucruri frumoase, Peştele ştie instinctiv unde să amplaseze obiectele de mobilă şi decoraţiunile.