Cum să îţi detoxifici organismul de cafea

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, iar efectul ei poate da dependență. Vezi cum să renunți la ea și să îți detoxifici organismul de cofeină.

14 mai 2015, 11:08
Cum să îţi detoxifici organismul de cafea

Un studiu din 1992 al cercetătorilor britanici, citat de life.gaim.com, a arătat că renunțarea la cafea produce simptome neplăcute, precum dureri de cap, anxietate, depresie, lipsa energiei și oboseală. Uneori organismul tău se poate simți ca afectat de răceală, însă aceste stări creează doar un disconfort, dar nu sunt periculoase. Dacă vrei să renunți la cafea, trebuie să o faci treptat și să urmezi câțiva pași.

Verifică toate ingredientele care ar putea avea cofeină
Dacă vrei să îți detoxifici organismul de cofeină, trebuie să știi ce produse conțin această substanță, deoarece cafeaua nu este singura. Anumite ceaiuri, calmante sau băuturi au cofeină, iar dacă le consumi, nu prea mai poți scăpa de această dependență.

Nu te lăsa intimidată de simptome
Când renunți la cafea și vrei să îți detoxifici organismul de cofeină, trebuie să te pregătești pentru simptomele care vor urma. Te vei simți iritată, obosită, vei avea probleme de concentrare și poți simți chiar dureri musculare, însă este important să nu renunți. Consecințele unei detoxificări de cofeină diferă de la o persoană la alta, în funcție de cantitatea de cafea consumată.

Citeşte mai mult pe unica.ro